Gebouwen genomineerd

Twee gebouwen waarvan gemeente Westerveld opdrachtgever is, zijn genomineerd voor de publieksprijs van de Drentse Architectuurprijs 2018: het Informatiecentrum in de Toegangspoort van het Holtingerveld én brede school De Twingel in Dwingeloo.

Deze gebouwen zijn ontworpen door resp. JDdVarchitecten en De Zwarte Hond. In totaal dingen 32 projecten mee aan de publieksprijs waarvan zes in Westerveld. Naast het informatiecentrum en de school zijn dat de nieuwe koloniewoningen in Frederiksoord, een bijzondere woning aan het Holtien in Dwingeloo, het Globetheater in Diever en de schaapskooi Ruinen die weliswaar met de auto via buurgemeente De Wolden bereikbaar is, maar op Westervelds grondgebied staat.

Voor de publieksprijs kan nu gestemd worden op de site van de Drentse ArchitectuurPrijs. Stemmen kan tot en met 27 mei en op 2 juni wordt de prijs uitgereikt.