Informatiecentrum Holtingerveld officieel geopend

Op donderdagmiddag 24 mei 2018 is het nieuwe informatiecentrum in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld officieel geopend. Burgemeester Jager, gedeputeerde Jumelet en districtshoofd Hummelen (Staatsbosbeheer) verrichtten samen de openingshandeling.

Nieuwe faciliteiten

Vanuit het nieuwe informatiecentrum is de prachtige natuur rond de Havelterberg nóg beter te beleven: in het centrum is een expositie te bezichtigen over de historie van het Holtingerveld met als thema 'Oerlandschap, gekneed door ijs en oorlog'. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerveld heeft een plek in het nieuwe centrum én de gebroeders Faken verzorgen de horeca. Buiten is een ruim terras aangelegd en voor de kinderen is er een natuurspeelplaats. Er wordt nog gewerkt aan een beleefroute die de bijzondere historie van het Holtingerveld op theatrale manier vertelt aan wandelaars. Een perspectivische tekening zorgen voor bijzondere fotomomenten.

Publiekstrekker

De realisatie van deze nieuwe faciliteiten in en om de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld markeert 10 jaar werk om het Holtingerveld aantrekkelijker te maken voor bezoekers en toeristen. Eerder al verrees er een schaapskooi én werd een ruime parkeergelegenheid aangelegd. Ook is gewerkt aan de routes in het gebied, een betere verwijzing naar het Holtingerveld en is er een wasplaats voor fietsen en paarden aangelegd. Het informatiecentrum vormt het slotstuk van het project, dat met de opening vanuit de initiatiefnemers Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld en Staatsbosbeheer is overgedragen aan Toeristisch Westerveld. Voor de symbolische overdracht van de sleutel moest éérst de sleutel uit een blok ijs bevrijd worden. Toeristisch Westerveld neemt nu het voortouw om, samen met ondernemers in de regio, meer publiek naar het Holtingerveld te trekken.

De sleutel van het informatiecentrum wordt uit het ijs gehakt

De sleutel van het informatiecentrum wordt uit het ijs gehakt door gedeputeerde Jumelet, burgemeester Jager en districtshoofd Hummelen