De kandidaat-wethouders

Woensdagavond 16 mei worden drie wethouders benoemd en geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. De wethouders van Westerveld zijn vanaf dat moment: de heren W.J.N.M. de Jong, J.Y.A. de Haas en H. Doeven.

De heer W.J.N.M. (Wilfried) de Jong (Progressief Westerveld) is geboren op 7 maart 1961 en woont in Assen. Tot de benoeming tot wethouder is hij werkzaam als Projectmanager bij de gemeente Westerwolde. De heer De Jong heeft politieke ervaring als (plaatsvervangend) raadslid in de gemeente Assen (vanaf mei 2014). In de vrije tijd bezoekt de heer De Jong graag musea, theaters en cultuurhistorische activiteiten/plaatsen. Ook houdt de heer De Jong van wandelen (bijvoorbeeld het Pieterpad en wandelen in natuurgebieden).

De heer W.J.N.M. de Jong

Foto: de heer W.J.N.M. de Jong

De heer J.Y.A. (Jelle) de Haas (Gemeentebelangen) is geboren op 29 augustus 1949 en woont in Vledder. De heer de Haas heeft ruime politieke ervaring als raadslid: in de gemeente Westerveld vanaf de herindeling 1998 met een onderbreking van 2 jaar tot de benoeming tot wethouder en daarvoor vanaf 1992 in de voormalige gemeente Dwingeloo.

Wethouder De Haas

Foto: de heer J.Y.A. de Haas

De heer H. (Henk) Doeven (DSSW/SW) is geboren op 6 april 1957 en woont in Wapserveen. Tot 1 juli is de heer Doeven Chef onderhoud en van maart 2010 tot maart 2018 was hij gemeenteraadslid voor DSSW. In de vrije tijd sport de heer Doeven graag: MTB, volleybal (ook als trainer) en wandelen (lange afstanden).

Wethouder H. Doeven

Foto: de heer H. Doeven