Mei 2019

• Piet Soerplein feestelijk geopend

Het Piet Soerplein in Havelte is op zaterdag 25 mei 2019 feestelijk geopend.

• Uitslag verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei 2019 waren de verkiezingen voor het Europees Parlement. De uitslag in gemeente Westerveld:

• Commissievergadering 6 juni

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op donderdag 6 juni 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Drie Westervelders genaturaliseerd

Donderdag 16 mei 2019 hebben drie inwoners van Westerveld het Nederlanderschap verkregen: de heer Habtesulus Gebrezgabhier (had de Ethiopische nationaliteit), de heer Al Jaroud (had de Syrische nationaliteit) en mevrouw Sheikh Ahmed (had de Syrische nationaliteit).

• Aangepaste openingstijden en afvalinzameling

Op donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag), maandag 10 juni 2019 (2e pinksterdag) en op vrijdag 14 juni 2019 is het gemeentehuis gesloten. Op donderdag 6 juni 2019 is het gemeentehuis tot 14.30 uur geopend en telefonisch bereikbaar.

• Jong en oud uit Diever samen op pad

Zaterdag 11 mei 2019 zwaaide wethouder De Haas leden van de Jongeren activiteitengroep uit Diever en bewoners van de Jan Thijs Seinenhof uit. Samen gingen ze naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. De bewoners van Jan Thijs Seinenhof hebben een prachtige dag gehad.

• Raadsvergadering 28 mei

De raad vergadert op dinsdag 28 mei 2019 om 20.00 uur in de raadszaal.

• Wethouder Doeven onthult een uniek beeldmerk voor Diever

Op woensdag 15 mei onthulde wethouder Doeven een uniek beeldmerk voor Diever. De D van Diever is eigenzinnig, dynamisch en karaktervol. Het logo zet het dorp vol in de spotlight.

• Wegafsluiting Hoofdstraat in Diever

Vanaf maandag 20 mei 2019 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van Hoofdstraat in Diever. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

• Wethouder De Haas opent ‘Koffie & Welzijn, gewoon bij ABE’

Op donderdag 9 mei opende wethouder De Haas het experiment ‘Koffie en Welzijn, gewoon bij ABE’. Met ingang van ‪donderdag 9 mei 2019 is er elke donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur een wijkverpleegkundige en iemand van stichting Welzijn MensenWerk aanwezig in de Albert Heijn in Havelte.‬‬‬‬

• Leerlingen uit Havelte en Darp dragen bij aan biodiversiteit

Op initiatief van wethouder Doeven heeft een grote groep leerlingen uit Havelte en Darp de biodiversiteit in hun omgeving een zetje in de rug gegeven.

• Campagne Westerveld Natuurlijk van start

Op dinsdag 7 mei is de campagne ‘Westerveld Natuurlijk’ afgetrapt. Tijdens de campagne gaan we met inwoners in gesprek over wat zij van waarde vinden en waar we de komende tijd extra op moeten inzetten.

• Werkzaamheden toren Sint-Nicolaaskerk in Dwingeloo

Vanaf vrijdag 17 mei tot en met woensdag 29 mei 2019 zijn er werkzaamheden aan de toren van de Sint-Nicolaaskerk in Dwingeloo. Tijdens de werkzaamheden brandt de verlichting van toren niet en wordt de klok niet geluid.

• Wegafsluiting Molenkampweg, Beukenlaan, Hofweg en Korte Molenstraat in Havelte

Op maandag 20 mei 2019 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Molenkampweg, Beukenlaan, Hofweg en Korte Molenstraat in Havelte. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

• Expositie Machiel Sol

Vanaf woensdag 8 mei biedt de ruime, lichte hal in het gemeentehuis volop ruimte aan de expositie van Machiel Sol. De expositie is te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

• Groot onderhoud zandwegen

In de week van 6 mei 2019 start de gemeente Westerveld met groot onderhoud aan de zandwegen. Het gaat om wegen waarvan het onderhoud niet is overgedragen aan bijvoorbeeld een vereniging of boermarke.

• Commissievergadering 14 mei

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 14 mei 2019, om 20:00 uur in de raadzaal.

• Toespraak 4 mei 2019

Op zaterdagavond 4 mei 2019 waren er op meerdere plaatsen in Westerveld, dodenherdenkingen waarbij namens het gemeentebestuur een toespraak is gehouden.

• Nieuwe gemeentegids

In de week van 20 tot en met 25 mei 2019 wordt de Informatiegids Westerveld 2019-2020 (de gemeentegids) huis-aan-huis bezorgd (met uitzondering van de adressen met nee/nee-sticker).