Piet Soerplein feestelijk geopend

Het Piet Soerplein in Havelte is op zaterdag 25 mei 2019 feestelijk geopend.

Voorzitter van de dorpsgemeenschap Havelte, dhr. Van den Brink, plaatste samen met burgemeester Jager de laatste steen in het plein. Voor het plaatsen van de laatste steen werd de opening feestelijk omlijst door onder andere Voices4U en de Swingband Havelte.

Plein voor en door Havelte

Het opgeknapte Piet Soerplein is een plein vóór en dóór Havelte. Het is een plein waar men samenkomt voor een praatje, waar activiteiten plaatsvinden en waar meer dan wekelijks marktkooplieden hun goederen aanbieden. De inwoners van Havelte, met als spreekbuis de Dorpsgemeenschap Havelte, zijn zelf met plannen gekomen voor de herinrichting van het plein.

Ruimtelijk Actieplan Havelte

Het opgeknapte Piet Soerplein in Havelte is onderdeel van het grotere plan voor heel Havelte: het Ruimtelijk Actieplan Havelte. Een plan wat in 2017 tot stand is gekomen door een breed participatietraject met de Dorpsgemeenschap en inwoners van Havelte.

Opening Piet Soerplein

Leggen laatste steen Piet Soerplein

Burgemeester Jager en voorzitter van de Dorpsgemeenschap Havelte dhr. Van den Brink leggen de laatste steen