Mei 2022

 • Coalitieakkoord Westerveld: Bouwen aan de Toekomst

  Met gepaste trots presenteren de coalitiepartijen Duurzaam Sterk Westerveld, VVD Westerveld en CDA Westerveld het coalitieakkoord ‘Bouwen aan de Toekomst’. In het coalitieakkoord staan de thema’s beschreven waarmee de coalitie samen met de andere fracties aan de slag gaat tijdens deze nieuwe bestuursperiode. De gemeenteraad bespreekt het coalitieakkoord op woensdag 8 juni tijdens een extra politieke avond die begint om 20.30 uur.

 • Gemeente Westerveld gaat in gesprek met bewoners De Moesberg

  Vandaag is gemeente Westerveld aanwezig op camping De Moesberg om in gesprek te gaan met bewoners op het park. Op deze manier kan de gemeente een completer beeld krijgen hoeveel mensen permanent wonen op De Moesberg en of er sprake is van sociale problematiek.

 • Gemeente Westerveld dankbaar voor alle hulp tijdens de noodopvang van asielzoekers

  Van 19 mei tot en met 27 mei werden in sporthal De Spronk te Vledder asielzoekers opgevangen. Het betrof met name gezinnen waarvoor in het overvolle Ter Apel geen plek meer was. We kijken terug op een bijzondere week waaruit meer dan eens bleek wat een betrokkenheid er leeft in onze gemeente. Naast de vrijwilligers van het Rode Kruis en de medewerkers van COA stonden inwoners en ondernemers uit dorp en regio klaar om de mensen een warm onderkomen te geven.

 • Burgemeester Jager verrast prijswinnaar met diner arrangement bij Logement en Gasterij Frederiksoord

  Woensdag 25 mei 2022 is aan Marcel van Leeuwen een cheque voor een diner arrangement voor twee personen uitgereikt door burgemeester Jager van gemeente Westerveld. De prijswinnaar had de juiste oplossing ingeleverd van de prijsvraag die door de organisatie van de Lentefair is georganiseerd.

 • Eerste asielzoekers opgevangen in sporthal 'De Spronk'

  Om hulp te bieden aan het overvolle aanmeldpunt voor asielzoekers in Ter Apel heeft de gemeente Westerveld voor een week een noodopvang gerealiseerd. In iets meer dan 24 uur is sporthal De Spronk te Vledder ingericht om 100 asielzoekers op te vangen. Dit alles had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de tomeloze inzet van de lokale ondernemers, de beheerder en het bestuur van De Spronk, het Rode Kruis, COA en Welzijn Mensenwerk.

 • Gemeente Westerveld tekent intentieverklaring voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed

  Namens de gemeente Westerveld tekende wethouder Henk Doeven gisteren samen met acht schoolbesturen een intentieverklaring om aan de slag te gaan met de verduurzaming via het programma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Drenthe. Al eerder tekenden drie schoolbesturen uit de gemeente De Wolden deze verklaring, samen met de gemeente. Nu komen daar nog de gemeente Westerveld en acht schoolbesturen bij uit de gemeenten Westerveld, Meppel, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Hoogeveen.

 • Coalitie Westerveld is klaar

  De coalitieonderhandelingen in Westerveld zijn klaar. De fracties Duurzaam Sterk Westerveld (DSW), VVD en CDA maken bekend dat zij op dinsdag 31 mei het coalitieakkoord presenteren in de raadszaal in Diever. Op woensdagavond 8 juni willen de drie partijen dit akkoord in een - door hen aangevraagde - extra raadsvergadering met de andere fracties bespreken. Vervolgens is het hun voornemen om in diezelfde vergadering de nieuwe wethouders te installeren.

 • Gemeente Westerveld vangt tijdelijk 100 asielzoekers op in sporthal De Spronk te Vledder

  De nijpende situatie van het overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel houdt helaas nog steeds aan. Schrijnende situaties waarbij mensen op stoelen de nacht door moeten brengen, vanwege een te kort aan bedden, willen we graag voorkomen. Daarom heeft gemeente Westerveld vanmiddag om 16.00 uur besloten een helpende hand te bieden.

 • Informatiemiddag gemeentelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen in Wapserveen

  Sinds april jl. is er aan het Westeinde 220 in Wapserveen een gemeentelijke opvanglocatie gerealiseerd voor het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne. Naar aanleiding hiervan organiseert de gemeente Westerveld op 23 mei aanstaande van 16.00 tot 18.00 uur een informatiemiddag voor buurtbewoners en belangstellenden.

 • Succesvolle inzamelingsactie chemische bestrijdingsmiddelen

  Op vrijdagochtend 13 mei leverden inwoners van gemeente Westerveld gratis hun chemische bestrijdingsmiddelen in bij het afvalbrengstation te Havelte. In ruil hiervoor ontvingen ze een waardebon van € 5,= te besteden bij één van de vier deelnemende lokale ondernemers.

  In totaal is er maar liefst 153 kilo aan particuliere chemische bestrijdingsmiddelen ingeleverd. Het betrof met name middelen om onkruid op tegels of in de moestuin tegen te gaan, maar ook bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte als muizen, ratten, mieren en slakken.

 • Fairtrade week

  Van 7 tot en met 15 mei is de jaarlijkse Fairtrade week. Vrijdag 6 mei heeft burgemeester Jager samen met Jan Langenkamp de Fairtrade vlag gehesen en het startsein gegeven. Er zijn de hele week verschillende activiteiten georganiseerd.

 • Voorkom criminelen in uw schuur of loods; Westerveld zet in op Veilig Buitengebied

  Heeft u een (grote) schuur of loods in het buitengebied? Eén op de vijf eigenaren met een grote schuur of loods in het buitengebied geeft aan wel eens door drugcriminelen te zijn benaderd, bijvoorbeeld met de vraag of ze de schuur/loods kunnen huren. De kans is dus groot dat ze bij u of een buur een keer aan de deur kloppen. Meld dit dan altijd bij de politie, telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voorkom dat u wordt meegezogen in de onderwereld.

 • Coalitie Westerveld gaat zonder D66 verder

  De coalitiegesprekken in Westerveld gaan verder zonder D66. Duurzaam Sterk Westerveld, VVD en CDA zetten het overleg als drie partijen voort.

 • Bestrijdingsmiddelen inleveren in ruil voor korting bij lokale ondernemers

  Vrijdagochtend 13 mei 2022 kunnen inwoners van gemeente Westerveld hun chemische bestrijdingsmiddelen inleveren. Denk hierbij aan middelen die nog in de kast staan om onkruid op tegels of in de moestuin tegen te gaan of om ongedierte te bestrijden. Wethouder Henk Doeven: “Ook particulier gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen heeft een negatief effect op het milieu en de kwaliteit van het water. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Dus laten we ons steentje bijdragen, is het niet voor onszelf dan wel voor de toekomstige generaties.”

 • Dwingeler atleten brengen bevrijdingsvuur naar Dwingeloo

  Veertien atleten van de Loopgroep Dwingeloo (DOS) hebben afgelopen nacht het bevrijdingsvuur hardlopend van Wageningen naar Dwingeloo in Westerveld gebracht. Vandaag, 5 mei, kwamen zij met het vuur aan op de Brink in Dwingeloo, waar ze zijn ontvangen door burgemeester Jager.

 • 4 mei Herdenkingen in Westerveld

  Gisteren werden op meerdere plaatsen in Westerveld de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

 • Gemeenten werken samen tegen voortijdig schoolverlaten

  De gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld ondertekenen een convenant waarin zij afspreken samen te werken om voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

 • Komt u in aanmerking voor de Henk Aalderink-prijs?

  Heeft u een initiatief dat bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland? Neem dan deel aan de Henk Aalderink-prijs die is opengesteld door de P10, het samenwerkingsverband van dertig grote plattelandsgemeenten. Met deze prijs worden inwoners beloond die zich inzetten voor hun dorp of gemeenschap met een vernieuwend en duurzaam initiatief. De winnaar ontvangt tweeduizend euro.

 • Waardevolle ontmoetingsavond gastgezinnen opvang Oekraïners

  Op 19 april jl. kwamen gastgezinnen en belangstellenden in de Kruiskerk te Diever bijeen tijdens de ontmoetingsavond gastgezinnen opvang Oekraïners. Een waardevolle avond, waarin het delen van ervaringen centraal stond.

  In totaal werden zo'n 30 gasten welkom geheten door ds. Ben van Werven. Aan de hand van een aantal vragen gingen de gasten met elkaar in gesprek. Ook waren er vertegenwoordigers van de gemeente Westerveld aanwezig voor het beantwoorden van vragen.