Brug ’n Achterenkamp weer geopend voor verkeer

Per vandaag, maandag 23 mei, is de brug ’n Achterenkamp bij Lheebroek weer geopend voor verkeer. Afgelopen week hebben de militairen van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte een noodbrug geplaatst over de originele brug die eerder dit jaar na inspectie werd afgesloten.

De brug voldeed niet meer aan de gestelde veiligheidsnormen en een omleiding werd ingezet. Deze omleiding zorgde er helaas voor dat met name het agrarisch verkeer vele kilometers moest omrijden. Dankzij het harde werk van de genisten van de Havelter brigade kan de brug nu weer veilig gebruikt worden. Afgelopen donderdagavond droegen de militairen de brug officieel over aan gemeente Westerveld. Ze overhandigden hierbij een zogeheten Baileyknuppel aan wethouder Henk Doeven. Deze knuppel wordt gebruikt om bepaalde onderdelen te verplaatsen tijdens de aanleg van de brug. Na het officiële gedeelte werd onder het genot van een hapje en drankje teruggekeken op de samenwerking en ontvingen de genisten de Westerveldse gemeentevlag.

Op vrijdag legde de dienst Openbare Werken van de gemeente Westerveld de laatste hand aan de werkzaamheden van de brug, zodat deze vanaf vandaag weer door gemotoriseerd verkeer gebruikt kan worden. Deze zogeheten Baileybrug is een tijdelijke oplossing. Voor de realisatie van de nieuwe, definitieve brug wordt onderzocht op welke wijze en binnen welke termijn de brug kan worden vervangen.

Baileybrug
Laatste werkzaamheden door de dienst Openbare Werken: aanleg van de op- en afrit.