4 mei Herdenkingen in Westerveld

Gisteren werden op meerdere plaatsen in Westerveld de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Burgemeester Rikus Jager legde samen met gemeentesecretaris/algemeen directeur Debbie Bruijn-Van den Berg namens de gemeente een krans bij het monument in Doldersum. De wethouders Jelle de Haas, Henk Doeven en Klaas Smidt legden kransen bij de oorlogsmonumenten in Vledder, Havelte en Diever. Namens de gemeenteraad was Jan Puper aanwezig bij de herdenking op de kazerne in Havelte. In hun toespraak stonden de bestuurders stil bij de kwetsbaarheid van vrijheid en besteedden ze aandacht aan het belang van het behoud van het oorlogserfgoed in de gemeente Westerveld. Ze eindigden hun toespraak met de woorden: “Houd de verhalen uit de oorlog levend. Want: vrijheid deel je met elkaar!”

Lees ook de volledige toespraak van college van burgemeester en wethouders.

IMG_2578  IMG_2590
IMG_2606  IMG_2605
IMG_2613  IMG_2632
Foto's herdenking monument Doldersum 4 mei 2022 (fotografie A. ter Wal)