Plaatsing noodbrug ’n Achterenkamp

Sinds februari dit jaar is de brug ’n Achterenkamp over de Dwingelerstroom afgesloten voor verkeer. De brug voldoet niet meer aan de eisen en wordt vervangen. Om de verkeershinder te beperken wordt er tijdelijk een noodbrug geplaatst. Hiervoor hebben de gemeente Westerveld en de militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte de handen ineen geslagen. Vanaf maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei bouwen de genisten van de Havelter brigade een Baileybrug over de Dwingelerstroom.

Goed naoberschap

Voor de genisten is het van groot belang dat zij hun vaardigheden, waar het snel opbouwen en afbreken van Baileybruggen onder valt, op peil houden. Normaliter breken de militairen een Baileybrug direct af nadat ze deze hebben opgeleverd. Deze Baileybrug over de Dwingelerstroom blijft echter een tijdje liggen, zo vult de Havelter brigade ‘goed naoberschap’ in. Lokaal verkeer kan gebruik maken van de brug tot het moment dat een nieuwe, permanente brug wordt gebouwd.

Feestelijke start werkzaamheden

Op maandag 16 mei wordt om 11.30 uur officieel gestart met de werkzaamheden. Burgemeester Jager en kolonel Klein Schaarsberg geven gezamenlijk op feestelijke wijze het startschot. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

brug 'n Achterenkamp over Dwingelderstroom
Brug 'n Achterenkamp over Dwingelderstroom