Informatieavond woningbouw Zorgvlied geslaagd

Maandagavond 20 november 2017 is het ontwerp gepresenteerd voor woningbouw in het verlengde van de Meester Onsteestraat in Zorgvlied.

Met het starten van een 3D-filmpje werd de avond feestelijk geopend en het symbolische startsein gegeven voor de verkoop van de woningen. Tijdens de informatieavond was er naast beeldmateriaal van de nieuwe woningen óók informatie in te winnen over de bestemmingsplanprocedure. Bekijk de 3D-film op YouTube.

Verkoop woningen

In de 1e fase gaat het om de bouw van negen wooneenheden: vijf woningen in één rij en twee blokjes twee-onder-een-kapwoningen (samen vier wooneenheden). De twee-onder-een-kapwoningen zijn levensloopbestendige woningen. Indicatie van de verwachte verkoopprijzen: hoekwoning circa € 167.000,- VON, tussenwoning circa € 138.000,- VON en levensloopbestendige woning (2^1) circa € 210.000,- VON. Deze woningen worden gerealiseerd door Dons & Troost uit Staphort en staan in de verkoop bij Fehse makelaardij in Havelte. Binnenkort - rond 4 december 2017 - gaat de verkoop online en zijn de woningen via www.funda.nl  te bewonderen.

Bestemmingsplanprocedure

Voor het realiseren van deze uitbreiding is een bestemmingsplanwijziging nodig. Het voorontwerpbestemminsplan is gepubliceerd in Das Mooi en is via www.ruimtelijkeplannen.nl zichtbaar voor iedereen. Vanaf donderdag 23 november 2017 ligt dit bestemmingsplan zes weken ter inzage en heeft iedereen de gelegenheid voor het geven van een schriftelijke inspraakreactie.

Artist impression van de 2-onder-1-kapwoning Zorgvlied

Bron artist impression: Dons & Troost