Insectenhotel naast het gemeentehuis officieel onthuld

Maandag 6 november 2017 heeft burgemeester Jager een volledig ingericht insectenhotel onthuld.

Leerlingen van Stad en Esch Diever zijn maandag 6 november en dinsdag 7 november 2017 volop aan het werk rondom de schapenweide naast het gemeentehuis voor hun maatschappelijke stage. De leerlingen worden begeleid door een medewerker van Landschapsbeheer Drenthe en vrijwilligers van IVN Westerveld.

Een van de werkzaamheden was maandagochtend het inrichten van een insectenhotel en de omgeving (beplanting rond het hotel). Tijdens het jubileumsymposium 'Bijen, bermen en biodiversiteit' op 9 juni jl. heeft IVN Westerveld dit insectenhotel geschonken aan de gemeente en haar inwoners. Het casco van het hotel  was inmiddels geplaatst bij de schapenweide naast het gemeentehuis en maandagochtend werd de kast dus ingericht. Burgemeester Jager had maandagmiddag de eer, het volledig ingerichte hotel te onthullen én de laatste spijker in de kast te slaan.

Vier groepen van 15 leerlingen zijn deze twee dagen aan het werk bij het gemeentehuis - elke groep een dagdeel - en in totaal dus 60 leerlingen.

Onthulling van het nieuwe insectenhotel in de schapenweide naast het gemeentehuis

Na de onthulling wordt de laatste spijker door burgemeester Jager in het insectenhotel geslagen