Wethouder Smidt neemt een kijkje in de keuken

Om aandacht te vragen voor het VN-Verdrag heeft wethouder Smidt op woensdag 22 november 2017 een kijkje genomen in de kantine van de gemeente Westerveld, op uitnodiging van de medewerkers van Reestmond.

Wethouder Smidt was de eerste bestuurder die heeft meegelopen.

Wethouder Smidt heeft geholpen met het draaien van de gehaktballen, geholpen in de  spoelkeuken, het serveren van de soep en natuurlijk het schoonmaken van de keuken. Wout, die hem begeleidde, was na afloop erg tevreden over de samenwerking: “Het was leuk en gezellig met wethouder Smidt, hij werkt goed.” Ook wethouder Smidt vond het een mooie ervaring. Een carrièreswitch ambieert de wethouder niet direct, maar hij gaat de tips en trucs in ieder geval thuis gebruiken.

Het VN-Verdrag

Het VN-verdrag is een verdrag dat door de Verenigde Naties is gemaakt voor de rechten van mensen met een beperking. De overheid, gemeenten, maar ook instellingen en organisaties moeten er voor zorgen dat mensen met een beperking, net als ieder ander, mee kunnen doen in de samenleving. Medewerkers van de gemeente Westerveld zijn in gesprek gegaan met mensen met een beperking, mantelzorgers, vertegenwoordigers en hulpverleners. Ze hebben gesproken over onderwerpen uit VN-verdrag, zoals zorg en ondersteuning, bewustwording, gelijke kansen, opleiding en inkomsten. Om de gesprekken goed te kunnen voeren zijn er alternatieve manieren bedacht om aan te sluiten bij de leefwereld van de doelgroep. Bijvoorbeeld door de vragen te stellen aan de hand van een speciaal hiervoor ontwikkeld ganzenbordspel.

Met de informatie uit deze gesprekken wordt een visueel beleidskader opgesteld. Een kader dat naast het huidige en toekomstige beleid gelegd kan worden. Daarnaast wordt er een agenda gemaakt waarop acties komen te staan om de toegankelijkheid te verbeteren.

Wethouder Smidt neemt een kijkje in de keuken
Wethouder Smidt  samen met Wout