• Regionale Energiestrategie voor Drenthe

Drenthe krijgt een Regionale Energie Strategie (RES): een plan waarin wordt vastgelegd hoe onze woningen van het aardgas af gaan, waar duurzame energie wordt geproduceerd en welke infrastructuur daarvoor nodig is.
    De Drentse gemeenten, provincie en waterschappen stellen samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties deze strategie op aan de Drentse Energietafel.

• Eerste paal wandelknooppuntennetwerk is geslagen

Woensdag 28 november 2018 sloegen gedeputeerde Brink en wethouder De Haas de eerste paal in de grond van het wandelknooppuntennetwerk omgeving Frederiksoord en Havelte. De openingshandeling vond plaats bij Huis Westerbeek te Frederiksoord.

• Evenemententerrein Dwingeloo feestelijk geopend

Op maandag 26 november hebben burgemeester Jager en de heer Kruithof (voorzitter van de Stichting Dwingel Old & Nei) het evenemententerrein in Dwingeloo geopend. Met de opening wordt de renovatie van het evenemententerrein afgesloten.

• Raadsvergadering 27 november

De raad vergadert op dinsdag 27 november 2018 om 20.00 uur in de raadszaal. De agenda van deze vergadering is als volgt:

• Verlaging tarief sportaccommodaties

Het college van Westerveld heeft besloten de tarieven voor gemeentelijke sportaccommodaties per 1 januari 2019 met 6% te verlagen.

• Wethouder Doeven beloont fietsers met goed werkende verlichting

Wethouder Doeven controleerde donderdagochtend 8 november (samen met de brandweer) fietsers op het nieuwe fietspad langs de Vennen (Dwingeloo – Beilen) op het gebruik van fietsverlichting. De controle van wethouder Doeven is onderdeel van meerdere acties in heel Drenthe, die het belang van goed werkende fietsverlichting benadrukken.

• Vacatures bij de gemeente Westerveld

Werken bij de gemeente Westerveld? We hebben interessante vacatures open staan.

• Extra ondergrondse containers

Per 1 januari 2019 verandert de inzamelfrequentie van het huishoudelijk afval. Onderdeel van de verandering is het plaatsen van ondergrondse containers. Na overleg met de betreffende dorpsgemeenschappen heeft het college besloten om vier extra ondergrondse containers te plaatsen.

• Commissievergadering 13 november 2018

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 13 november 2018 om 20.00 uur in de raadzaal.

• Commissievergadering 6 november 2018

De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 6 november 2018 om 20.00 uur in de raadzaal.