Eerste paal wandelknooppuntennetwerk is geslagen

Woensdag 28 november 2018 sloegen gedeputeerde Brink en wethouder De Haas de eerste paal in de grond van het wandelknooppuntennetwerk omgeving Frederiksoord en Havelte. De openingshandeling vond plaats bij Huis Westerbeek te Frederiksoord.

Met deze eerste paal is de start gemaakt van een tracé bij Frederiksoord. Dit tracé is onderdeel van het totale wandelknooppuntennetwerk waar het Recreatieschap aan werkt. Naar verwachting is het hele netwerk rond en tussen de dorpen Vledder en Frederiksoord begin januari 2019 gereed. Daarna wordt er gestart met netwerk rond Havelte.

Het wandelknooppuntennetwerk is ontstaan uit een samenwerking van de Provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en de gemeente Westerveld.  Twee lokale werkgroepen hebben geholpen hebben met het maken van de routes. De leden van deze groepen hebben kennis van het gebied en kennen daardoor de mooie paden.

Het definitieve netwerk is hier bekijken: www.gemeentewesterveld.nl/wandelknooppuntennetwerk. Wanneer het netwerk gereed is kan er op de website www.wandelnet.nl een wandeling gepland worden met behulp van een routeplanner.

Gedeputeerde Brink en Wethouder de Haas