Wethouder Doeven beloont fietsers met goed werkende verlichting

Wethouder Doeven controleerde donderdagochtend 8 november (samen met de brandweer) fietsers op het nieuwe fietspad langs de Vennen (Dwingeloo – Beilen) op het gebruik van fietsverlichting. De controle van wethouder Doeven is onderdeel van meerdere acties in heel Drenthe, die het belang van goed werkende fietsverlichting benadrukken.

Licht aan en gaan

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vragen de Drentse gemeenten, de ANWB en Veilig Verkeer Nederland aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Op drukke wegen, met name richting scholen en bij sportverenigingen worden fietsers ‘aangehouden’ om fietsverlichting te controleren. Wie tijdens de controles veilige fietsverlichting heeft, maakt kans op leuke prijzen zoals een fiets ter waarde van €1.000, -.

Goed gedrag belonen

Wethouder Doeven over de actie: “De donkere dagen komen er weer aan. Goede fietsverlichting is dan noodzakelijk. Het werkt om goed gedrag te belonen, daar wordt iedereen blij van. Als de verlichting niet op orde is geven we tips om in het vervolg beter zichtbaar te zijn. Later dit jaar gaan we nog een keer controleren.”

Meer informatie

Meer informatie over de actie ‘Licht aan en gaan’ is te vinden op de website https://www.lichtaanengaan.nl/