Burgemeestersontbijt in Diever

Dinsdag 5 november 2019 mochten de leerlingen van de OBS Burg. W.A. Storkschool uit Dwingeloo samen met de burgemeester ontbijten in het gemeentehuis. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt van 4 tot en met 8 november 2019 wordt stilgestaan bij hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt is.

Veertig kinderen van OBS de Burg. W.A. Storkschool hebben samen met de burgemeester genoten van hun ontbijt. Burgemeester Jager onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Jager symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Naast het burgemeestersontbijt namen er meerdere scholen in de gemeente Westerveld deel aan het Nationaal Schoolontbijt in hun eigen school.

Foto Nationaal Schoolontbijt 2019
Burgemeestersontbijt in het gemeentehuis