Wethouder Smidt heeft het startsein voor First Lego League gegeven

Vrijdag 1 november 2019 werd op Burg. W.A. Storkschool in Dwingeloo een feestelijke startbijeenkomst van de First Lego League (FLL) gehouden. Wethouder Smidt gaf hiervoor het startsein.

De FLL is een wedstrijd die leerlingen tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit gebeurt aan de hand van verschillende opdrachten. Dit jaar doen er twee basisscholen in Westerveld mee met de FLL. Er doet één team van CBS De Bron uit Nijensleek mee en meerdere groepen van OBS Burg. W.A. Storkschool uit Dwingeloo.

Van Gerven Educatie begeleidt en ondersteunt deze teams, die na de startbijeenkomst zo'n acht weken aan een opdracht werken. De teams moeten zich manifesteren op het gebied van robot-techniek aan de hand van een lego robot, teamwork en probleemoplossend vermogen. De gemeente Westerveld is nauw bij betrokken bij dit project en subsidieert onderdelen, zoals de robot en de begeleiding.

Ter afsluiting van de First Lego League wordt op 13 december 2019 de regiofinale gehouden op CSG Liudger Raai in Drachten.
 

Startmoment First Lego League
Startmoment First Lego League