• Welke akkerrand heeft uw voorkeur?

Heeft u het gezien? Tegenover het gemeentehuis in Diever en aan de rand van het dorp Dwingeloo groeiden randen met maïs, vezelhennep en bloemenmengsels rond een lelieveld. De randen zijn onderdeel van een praktijkproef in opdracht van de gemeente Westerveld en in samenwerking met het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

• Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Huisman

Op zaterdag 21 november 2020 heeft burgemeester Jager de heer Huisman en mevrouw Huisman – Van Bergen uit Havelte verrast met een Koninklijke onderscheiding. De echtelieden zijn nu allebei Lid in de orde van Oranje-Nassau.

• Gemeente Westerveld roept op: koop lokaal en blijf in verbinding met elkaar

Een goed draaiende economie gaat niet alleen maar over gezonde bedrijvigheid. Een goede economie gaat ook over de verkrijgbaarheid van (verse en lokale) producten, sociale en mentale gezondheid, financiële onafhankelijkheid en ruimte voor groei.

• Politieke avond Westerveld 1 december 2020

Op dinsdag 1 december vanaf 20.00 uur is er weer een Politieke avond Westerveld.

• Aanvragen van extra containers is een groot succes

Enkele weken geleden hebben wij een oproep gedaan, dat inwoners van de gemeente Westerveld gratis een extra container kunnen bestellen (PMD- of GFT). Veel inwoners hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en we hebben veel aanvragen ontvangen. Dit succes betekent ook iets voor de levertijd van de containers.

• Afspraak maken bij de gemeente

Van een inwoner ontvingen wij het bericht, dat er via een digitaal loket een afspraak gemaakt was voor het aanvragen van een rijbewijs. Voor het maken van die afspraak waren servicekosten (€ 19,95) betaald. Dit is géén digitaal loket van gemeente Westerveld geweest.

• Carbidschieten

In Westerveld kennen we de traditie, op oudejaarsdag carbid te schieten. Onder welke voorwaarden dat dit jaar mogelijk is, is nog niet precies bekend.

• Politieke avond Westerveld 17 november 2020

De raad vergadert op dinsdag 17 november om 20.00 uur in de raadzaal.

• Wegafsluitingen in Dwingeloo

Op maandag 9 november 2020 starten de werkzaamheden voor het omvormen van asfalt naar een betonweg van de Boterveen én de Nieuwe Dijken in Dwingeloo.

• Politieke avond Westerveld 10 november 2020

De raad vergadert op dinsdag 10 november om 15.00 uur in de raadzaal.