November 2022

 • Rikus Jager beëdigd voor derde termijn als burgemeester van Westerveld

  Rikus Jager is herbenoemd als burgemeester van de gemeente Westerveld. Dinsdagavond 29 november beëdigde Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, hem voor zijn derde ambtsperiode in de raadzaal van het gemeentehuis in Diever.

 • Wethouder Henk Doeven trapt project Bijles af in de gemeente Westerveld

  Op het schoolplein van de Oosterveldschool in Uffelte werd afgelopen donderdag hard gewerkt. Onder begeleiding van Mart Siebering en Rosanne van ’t Slot van Landschapsbeheer Drenthe gingen zo’n 70 kinderen samen met hun leerkrachten en een aantal ouders aan de slag om hun schoolplein bij-vriendelijk te maken. Zij kregen hierbij hulp van de gemeente Westerveld. Zo waren wethouder Henk Doeven en een medewerker van de buitendienst aanwezig om hun steentje bij te dragen. Samen met kinderen uit groep 1-2 werkten zij aan de inrichting van het bijenhotel.

 • Gemeente Westerveld doet mee aan Orange the World 2022

  Gemeente Westerveld is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom wappert vanaf 25 november de Orange the World vlag bij het gemeentehuis.

 • Laatste oproep voor circulair initiatief

  Heeft u een betekenisvol idee of circulair initiatief wat u wilt professionaliseren of doorontwikkelen? Meld u zich dan direct aan via de website collectiefcirculairwesterveld.nl of breng een bezoek aan de Versnellingshoeve aan de Majoor van Swietenlaan 1 in Frederiksoord.

 • Wethouder Vedder bezoekt ondernemers tijdens MKB Dag van de Ondernemer 2022

  Vrijdag 18 november is de landelijke Dag van de Ondernemer. Een dag, waarin MKB Nederland de aandacht vestigt op de ondernemers in Nederland. Wethouder van Economie en Landbouw Roel Vedder heeft vanmorgen een aantal bedrijven bezocht en verrast met een heerlijke slagroomtaart.

 • Burgemeester verrast winnaars van Fairtrade tekenwedstrijd

  Op feestelijke wijze verraste burgemeester Rikus Jager vandaag drie kinderen op het gemeentehuis met een wel hele unieke prijs. Zij hadden namelijk meegedaan aan de Fairtrade tekenwedstrijd, een initiatief van de Wereldwinkel en de Fairtrade Werkgroep. Ontwerp een eigen wikkel voor een chocoladereep van Tony’s Chocolonely, zo luidde de opdracht van de tekenwedstrijd. En dat werd veelvuldig gedaan.

 • Bijzondere raadsvergadering 29 november 2022

  Op dinsdag 29 november om 19:00 uur vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats in verband met de beëdiging van de herbenoemde burgemeester Rikus Jager.

 • Afspraak maken bij de gemeente? Dat kan nu ook online!

  Heeft u een dienst vanuit de gemeente nodig? Dan kunt u vanaf nu, wanneer het u uitkomt, op elk gewenst moment van de dag online uw afspraak inplannen via de button 'afspraak maken' op deze website.

 • Gemeente Westerveld koopt recreatiecentrum in Havelte

  De gemeente Westerveld wordt per 1 januari 2023 eigenaar van recreatiecentrum Hesselte in Havelte. De gemeente gaat het park en de grond gebruiken om te voldoen aan de grote woonopgave waar het de komende jaren voor staat, maar neemt de tijd voor de definitieve planvorming en zorgvuldig overleg met betrokkenen.

 • Publieksversie begroting

  Er is dit jaar hard gewerkt om de begroting toegankelijker te maken. De begroting 2023 – 2026 presenteerden we dit jaar voor het eerst digitaal.

 • Succesvolle natuurwerkdag bij scouting Schultegroep

  Afgelopen zaterdag staken zo’n 100 vrijwilligers, waarvan 65 kinderen, hun handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag 2022 bij Scouting Schultegroep Diever. Rondom het scoutinggebouw van de jongste leden, het Hordehol, werden insectenhotels gevuld, nestkastjes getimmerd, struiken en bomen geplant en de woekerende Amerikaanse vogelkers werd verwijderd. Ook wethouder Henk Doeven en beleidsmedewerker Patrick Brouwer van de gemeente Westerveld waren van de partij. Zij mochten met directeur Landschapsbeheer Drenthe Erik de Gruijter een ruwe berk planten.

 • Opening twee Odensehuizen in gemeenten Meppel en Westerveld

  Vrijdag 4 november openden gedeputeerde Hans Kuipers en de wethouders Klaas de Vries (Meppel) en Jacob Boonstra (wethouder ouderenbeleid Westerveld) de Odensehuizen in respectievelijk Meppel en Havelte. Bij de opening was een grote groep vrijwilligers aanwezig. Het Odensehuis is een vrij inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers.

 • Snelheidsactie in Westerveld

  Vanmorgen is op vier plekken in de gemeente Westerveld de snelheid gemeten. Wethouder Henk Doeven en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland wezen automobilisten erop als ze te hard reden. Die automobilisten kregen het bord met TE HARD te zien. Hielden de automobilisten zich aan de snelheid, dan beloonde de wethouder ze met het bord DANK U.