Algemene carbidavond 30 november

Bent u van plan om bij de oudjaarviering met carbid te schieten, dan nodigt de burgemeester u uit voor de algemene carbidavond op woensdag 30 november a.s. van 19:30 uur- ca. 21:00 uur in het gemeentehuis in Diever.

Op deze avond worden de regels besproken, die de goede reputatie van het schieten moeten helpen bewaken. De avond staat in het teken van deze mooie traditie en de organisatie van het carbidschieten.

Sinds 2014 behoort het carbidschieten in Drenthe tot het nationaal cultureel erfgoed. In de diverse dorpen zijn er gewoonlijk zowel georganiseerde als individuele initiatieven, waarbij gezelligheid voorop staat. Kijk voor meer informatie bij de melding en regels voor het carbidschieten.