Burgemeester verrast winnaars van Fairtrade tekenwedstrijd

Op feestelijke wijze verraste burgemeester Rikus Jager vandaag drie kinderen op het gemeentehuis met een wel hele unieke prijs. Zij hadden namelijk meegedaan aan de Fairtrade tekenwedstrijd, een initiatief van de Wereldwinkel en de Fairtrade Werkgroep. Ontwerp een eigen wikkel voor een chocoladereep van Tony’s Chocolonely, zo luidde de opdracht van de tekenwedstrijd. En dat werd veelvuldig gedaan.

Wel 40 kinderen uit Diever, Dwingeloo en Vledder gingen aan de slag en maakten prachtige ontwerpen. Het was voor de jury dan ook een hele klus om de drie prijswinnaars te kiezen!

Na een welkomstwoord van Jan Langenkamp, voorzitter van de Fairtrade werkgroep, was het de eer aan burgemeester Rikus Jager om de drie winnaars hun prijs te overhandigen. Rosan, Sinne (beide 11 jaar) en Wilma (10 jaar) hadden na lang beraad volgens de jury de mooiste en origineelste wikkels ontworpen. Dat werd beloond met een hun eigen ontworpen Tony’s Chocolonely reep én een cadeaubon van de Wereldwinkel. Na dit kleine feestje op het gemeentehuis gingen de winnaars snel naar de Wereldwinkel in Diever om iets moois uit te zoeken. 

Fairtrade prijsvraag winnaars

Foto: burgemeester Jager met de drie prijswinnaars Rosan, Sinne en Wilma en Jan Langenkamp