Snelheidsactie in Westerveld

Vanmorgen is op vier plekken in de gemeente Westerveld de snelheid gemeten. Wethouder Henk Doeven en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland wezen automobilisten erop als ze te hard reden. Die automobilisten kregen het bord met TE HARD te zien. Hielden de automobilisten zich aan de snelheid, dan beloonde de wethouder ze met het bord DANK U.

In Drenthe klagen inwoners over hardrijders in de buurt. Uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt ook dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen, wat bijdraagt aan onveilige situaties op Drentse wegen. 

Veilig Verkeer Nederland organiseert snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders op ludieke wijze worden gewezen op hun snelheid. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland voeren de snelheidsmetingen uit op vijftig locaties in alle Drentse gemeenten.

Op 31 oktober is de snelheidscampagne gestart. Deze campagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe. De Mobiliteitsraad Drenthe wil het aantal hardrijders verminderen en met de snelheidscampagne aandacht vragen voor rijsnelheden in het verkeer. Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor de onveiligheidsgevoelens van bewoners en verkeersdeelnemers.

Om te weten en onthouden hoe hard er waar mag worden gereden, heeft de Mobiliteitsraad de website https://snelhedenindrenthe.nl ontwikkeld. Op deze website staan de snelheidslimieten die gelden bij verschillende wegen.

Actie snelheid meten actie snelheid meten 2