Succesvolle natuurwerkdag bij scouting Schultegroep

Afgelopen zaterdag staken zo’n 100 vrijwilligers, waarvan 65 kinderen, hun handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag 2022 bij Scouting Schultegroep Diever. Rondom het scoutinggebouw van de jongste leden, het Hordehol, werden insectenhotels gevuld, nestkastjes getimmerd, struiken en bomen geplant en de woekerende Amerikaanse vogelkers werd verwijderd. Ook wethouder Henk Doeven en beleidsmedewerker Patrick Brouwer van de gemeente Westerveld waren van de partij. Zij mochten met directeur Landschapsbeheer Drenthe Erik de Gruijter een ruwe berk planten.

Henk Doeven: “Zonder de natuur zouden wij hier niet kunnen zijn. Het is belangrijk om haar te beschermen, maar is er ook om te beleven en benutten. Het is dan ook prachtig om te zien dat er vandaag zoveel jonge mensen bij elkaar zijn gekomen die zich voor natuur en landschap willen inzetten”. 

Landelijke Natuurwerkdag; 22ste editie

Tijdens de 22ste editie van de landelijke Natuurwerkdag namen volgens de telling van Landschapsbeheer Drenthe 1.448 Drentse vrijwilligers deel. Op 63 locaties werden de handen uit de mouwen gestoken voor natuur en landschap dichtbij. Er werden bijvoorbeeld bloembollen gepoot, broeihopen gemaakt, bomen geplant en insectenhotels gebouwd. Niet alleen in de provincie Drenthe werd er in het groen gewerkt; in heel het land was het mogelijk om bij een natuurklus aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op de website van landelijke natuurwerkdag.

Scouting Schultegroep

De officiële Drentse aftrap vond plaats bij de scouting Schultegroep in Diever. De Schultegroep kenmerkt zich door de speelse manier waarop zij (jonge) leden laten kennis maken met natuur. Ze organiseren verschillende (buiten)activiteiten waarbij alle leden worden uitgedaagd zich te ontwikkelen. De Schultegroep Diever is een bruisende scoutingvereniging, waarbij iedereen zich kan aansluiten.  Kijk voor meer informatie op de website van Scouting Schultegroep

2022-11-05 NWD Opening_boom planten Henk Doeven, Patrick Brouwer en Erik de Gruijter  2022-11-05 NWD Opening 
Foto's: wethouder Doeven en beleidsmedewerker Brouwer van de gemeente Westerveld planten met directeur Landschapsbeheer Drenthe Erik de Gruijter een ruwe berk; scouting Schultegroep Diever