Oktober 2018

 • Informatieavond evenementen

  Bent u van plan om een rommelmarkt, fair, sport- of ander evenement te organiseren? Dan nodigen wij u uit voor de informatieavond evenementen op 5 november om 20.00 uur in het gemeentehuis in Diever. Tijdens de informatieavond krijgt u tips voor het aanvragen van een evenementenvergunning.

 • Snelheidsindicatoren geplaatst aan de Wapserweg in Vledder

  Donderdag 25 oktober 2018 zijn er twee snelheidsindicatoren geplaatst aan de Wapserweg in Vledder. Wethouder Doeven onthulde de borden.

 • Raadsvergadering 30 oktober

  De raad vergadert op dinsdag 30 oktober 2018 om 20.00 uur in de raadszaal. De agenda van deze vergadering is als volgt:

 • Start verkoop kavels Zorgvlied op 29 oktober

  Op maandag 29 oktober 2018 start de verkoop van zes vrije kavels aan de Meester Onsteestraat in Zorgvlied. Het gaat om vrije kavels voor vier vrijstaande woningen en twee twee-onder-één-kap woningen. Voor de bouw op deze kavels kan de koper zelf een architect en bouwer in de arm nemen of zelf een eigen droomwoning realiseren.

 • Nieuwe eigenaren voor voormalige school in Eemster

  Op donderdag 25 oktober 2018 vond de officiële overdracht van de voormalige basisschool in Eemster plaats. Volgens Wethouder De Jong is het pand in goede handen: “De nieuwe eigenaren gebruiken het pand met aandacht voor de historie. Wonen, werken en leven komen nu samen in dit prachtige oude gebouw.”

 • Wethouder Doeven neemt nieuwe verkeersveilige hekjes in gebruik

  Donderdag 25 oktober 2018 nam wethouder Doeven, samen met de Brandweer Vledder, nieuwe autowerende hekjes in gebruik. De hekjes bij het fietspad richting Aa bij de weg Vledderlanden vervangen de veel gebruikte ‘autowerende paaltjes’ aan het begin van een fietspad. De paaltjes kunnen in sommige situaties ongelukken veroorzaken. De nieuwe autowerende maatregel is beter zichtbaar voor fietsers, maar houdt nog steeds de auto’s van het fietspad.

 • Twee Westervelders hebben het Nederlanderschap verkregen

  Maandag 15 oktober 2018 hebben twee inwoners van Westerveld het Nederlanderschap verkregen.

 • Gratis tennislessen voor volwassenen in Dwingeloo en omstreken

  Vanaf oktober 2017 is er in Dwingeloo gestart met zogenaamde ‘beweegmomentjes’. Dit zijn lessen waarin volwassenen uit Dwingeloo en omstreken elke maand kennis kunnen maken met verschillende vormen van beweging. Elke maand staat er een ander beweegthema centraal. In oktober en november 2018 is dit tennis.

 • Feestelijke startbijeenkomst van de First Lego League

  Vrijdag 12 oktober 2018 werd op Stad en Esch in Diever een feestelijke startbijeenkomst van de First Lego League (FLL) gehouden. Wethouder Doeven gaf hiervoor samen met burgemeester Jager het startsein door een druk op de rode knop.

 • Wethouder De Jong hijst regenboogvlag

  Op donderdag 11 oktober hees wethouder De Jong de regenboogvlag om aan te geven dat iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en gerespecteerd kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen of queers.

 • Workshop Canicross in week 42 (15 tot 21 oktober)

  In week 42 (15-20 okt) start er een workshop Canicross in Boschoord waar iedereen met een (leen) hond aan kan deelnemen. Na opgave wordt er telefonisch een afspraak ingepland voor een gratis privéles in week 42. De drie daaropvolgende lessen zijn groepslessen en kosten €2,50 per les. De workshop wordt gegeven door Hermien Beijl.

 • Geslaagde testdag Ongehinderd in Dwingeloo

  Woensdagmiddag 3 oktober 2018 heeft gemeente Westerveld deelgenomen aan de landelijke testdag van Ongehinderd, tijdens de Week van de Toegankelijkheid. In kleine groepjes hebben betrokkenen verschillende locaties in heel Dwingeloo beoordeeld op toegankelijkheid.

 • Locaties ondergrondse containers

  Per 1 januari 2019 verandert de inzamelfrequentie van het huishoudelijk afval. Alle inwoners van de gemeente Westerveld hebben hierover een brief ontvangen. De locaties van de ondergrondse containers zijn bekend.