Geslaagde testdag Ongehinderd in Dwingeloo

Woensdagmiddag 3 oktober 2018 heeft gemeente Westerveld deelgenomen aan de landelijke testdag van Ongehinderd, tijdens de Week van de Toegankelijkheid. In kleine groepjes hebben betrokkenen verschillende locaties in heel Dwingeloo beoordeeld op toegankelijkheid.

Westerveld Inclusief bokaal 2018

Wethouder de Haas opende de testdag in Woonservicecentrum De Weyert. Hij maakte hierbij ook de winnaar bekend van de ‘Westerveld Inclusief’ bokaal 2018. Voor deze wedstrijd is gemeente Westerveld op zoek gegaan naar bedrijven, verenigingen en stichtingen die bijdragen aan een inclusieve samenleving. De drie genomineerden van deze wedstrijd waren: Museums Vledder, Fehse Makelaardij en Stichting de Hinkelaar. Uit de inzendingen is stichting de Hinkelaar verkozen tot winnaar. Deze stichting organiseert vakanties en reizen voor mensen met een handicap, waarbij het volwaardig beleven van activiteiten en gelijkwaardigheid centraal staan. Stichting de Hinkelaar won niet alleen de bokaal, maar ook een bedrag van €500,-. Stichting de Hinkelaar wil hiermee helpen om dromen van mensen met een beperking waar te maken.

Testen op toegankelijkheid

Deelnemers van de testdag zijn in groepjes op pad gegaan. Zij hebben onder andere winkels, restaurants en de openbare ruimte getest op toegankelijkheid. Hun bevindingen zijn doorgegeven via de app Ongehinderd. De app helpt mensen in het plaatsen van een beoordeling door bijvoorbeeld te vragen of de toegang drempelvrij is en of er een draagbare pinautomaat aanwezig is. Positieve verrassing van de dag was de verlaagde brievenbus in Dwingeloo.
De testdag werd afgesloten met een hapje en drankje. Ondertussen werd er contact gezocht met de hoofdlocatie in Zeist waar, via een live verbinding, de winnaars van de Ongehinderd testdag bekend werd gemaakt. Van alle deelnemende gemeenten is Westerveld (met in het totaal 56 beoordelingen), op de derde plek geëindigd.

Winnaar "Westerveld Inclusief 2018"
Stichting de Hinkelaar, winnaar 'Westerveld Inclusief 2018' en Wethouder de Haas.