Nieuwe eigenaren voor voormalige school in Eemster

Op donderdag 25 oktober 2018 vond de officiële overdracht van de voormalige basisschool in Eemster plaats. Volgens Wethouder De Jong is het pand in goede handen: “De nieuwe eigenaren gebruiken het pand met aandacht voor de historie. Wonen, werken en leven komen nu samen in dit prachtige oude gebouw.”

Sinds enige tijd wonen de kopers in het schoolgebouw. Met de kopers vestigen zich ook twee bedrijven in het gebouw: een administratiekantoor in het MKB en een bureau voor het organiseren van technische evenementen en trainingen.

Wat vooraf ging

Openbare basisschool Eemster is in de zomer van 2015 gefuseerd met OBS Burgemeester W.A. Storkschool. De gefuseerde school is inmiddels verhuisd naar het nieuwe onderkomen ‘de Twingel’ in Dwingeloo.

In september 2016 zette de gemeente het voormalige schoolgebouw in de verkoop: gegadigden konden tot half januari 2017 een vrijwillig gesloten bod mét plan indienen. De inschrijving van de heer Van Gerven en mevrouw Van der Meulen kwam als beste uit de bus en met hen is vervolgens de verdere (ver)koopprocedure doorlopen.

Wethouder Doeven met de nieuwe eigenaren

Wethouder De Jong met de trotse nieuwe eigenaren