Wethouder De Jong hijst regenboogvlag

Op donderdag 11 oktober hees wethouder De Jong de regenboogvlag om aan te geven dat iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en gerespecteerd kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen of queers.

Wethouder De Jong: “Vandaag is het Coming Out Dag 2018. Daarom hijsen we bij het gemeentehuis voor de eerste keer de regenboogvlag, het symbool van de LHBTIQ-gemeenschap. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en met respect met elkaar om gaat. Met het hijsen van de vlag vragen we op deze dag extra aandacht voor dit belangrijke thema.”

Coming out

Coming out kennen we ook wel als ‘het uit de kast komen’. Dat is het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender, interseksueel of queer (LHBTIQ) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Aandacht voor LHBTIQ op voetbalvelden

Dit weekend dragen alle aanvoerders van de eerste voetbalteams uit de gemeente Westerveld een speciale regenboogaanvoerdersband tijdens de wedstrijden.

Wethouder de Jong hijst regenboogvlag