Cursus ‘Meer Vrijwilligers In Korte Tijd’ groot succes

In Westerveld hebben Sportvereniging Vledder, Jeugdclub Vledderveen, Rugbyclub Dwingeloo Scouting Diever, DOS Diever/Dwingeloo en Voetbalvereniging Uffelte de cursus ‘Meer Vrijwilligers In Korte Tijd’ gevolgd.

In deze cursus zijn de 6 (sport)verenigingen begeleid om vrijwilligers voor hun vereniging te werven met een gestructureerde en positieve aanpak. Het resultaat van de cursus mag er zijn: Sportvereniging Vledder heeft met hun campagne 48 nieuwe vrijwilligers (voor grote en kleine taken) binnengehaald, Jeugdclub Vledderveen 43 nieuwe vrijwilligers, Rugbyclub Dwingeloo 35 tot 40 nieuwe vrijwilligers, Scouting Diever 34 nieuwe vrijwilligers en DOS Diever/Dwingeloo 22 nieuwe vrijwilligers. Voetbalvereniging Uffelte gaat één dezer weken nog van start met de belrondes - wat een cruciaal onderdeel van de cursus is - maar heeft nu al 5 nieuwe vrijwilligers binnengehaald met een poster en slogan die voor de cursus gecreëerd zijn.

Maandag 16 oktober 2017 was de startbijeenkomst van de cursus ‘Positief Opgroeien in de Drentse sportvereniging’ (POD Sport), voor sportverenigingen in Westerveld. Dit is een aanpak die helpt om positief gedrag bij kinderen te stimuleren en een positief klimaat binnen de verenigingen te realiseren. Vijf sportverenigingen waren hierbij aanwezig. Meer informatie over de cursus POD-Sport staat op www.podsport.nl

Beide cursussen zijn initiatieven van de gemeente Westerveld (van de beweegcoaches) in samenwerking met Sport Drenthe en het WelzijnMensenWerk in het kader van het project ‘Westerveld In Actie’. Sport- en overige verenigingen kunnen hierover meer informatie opvragen bij de beweegcoaches Westerveld.

Cursus Meer vrijwilligers in korte tijd