• Wegafsluiting N855 in Diever

Maandag 4 november 2019 starten de wegwerkzaamheden aan de Kruisstraat en Hoofdstraat in Diever.

• Kom 15 november naar het ondernemersontbijt!

Gemeente Westerveld, Koepel Ondernemend Westerveld en Ondernemersfonds Westerveld nodigen u als ondernemer uit op vrijdag 15 november 2019 van 7.00 uur tot 8.30 uur voor een gezamenlijk ondernemersontbijt in het gemeentehuis in Diever.

• College Westerveld weer voltallig

Op dinsdagavond 29 oktober 2019 is de heer K.H. (Klaas) Smidt geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Westerveld. Het college van burgemeester en wethouders van Westerveld is weer voltallig.

• Presentatie voortgang Vitale Vakantieparken verplaatst

De presentatie over de voortgang Vitale Vakantieparken is verplaatst naar dinsdag 29 oktober 2019. Het agendapunt stond geagendeerd voor de commissie Sociaal Domein van dinsdag 15 oktober 2019. De commissieleden hebben besloten om het op een later tijdstip te behandelen, maar wel vóór de behandeling van de Programmabegroting 2020.

• Informatiebijeenkomst carbid

Donderdag 21 november 2019, 19.30 uur houdt de gemeente Westerveld de jaarlijkse informatieavond over carbidschieten. De bijeenkomst is in het gemeentehuis.

• Politieke avond Westerveld 5 november 2019

De vergaderingen van de raadscommissies en de gemeenteraad van Westerveld worden anders opgebouwd dan voorheen. In de afgelopen jaren was ‘het ritme’ als volgt: eens in de vier weken een raadsvergadering op dinsdagavond en op de tussenliggende dinsdagavond óf een commissievergadering Fysiek Domein en Middelen óf een commissievergadering Sociaal Domein óf een thema-avond.De dinsdagavond blijft dé avond waarop raads- en commissie-leden bijeenkomen: eens in de twee weken is er op dinsdagavond een zogeheten Politieke avond in de gemeente Westerveld.

• Westerveld krijgt Energiecoach aan huis

Dinsdag 22 oktober 2019 heeft wethouder Doeven aan tien kersverse Energiecoaches opleidingscertificaten uitgereikt. De opleiding en inzet van Energiecoaches is een initiatief van de Energie Coöperatie Westerveld om inwoners van Westerveld te helpen met het verduurzamen van hun woning.

• Wereldarmoededag

Donderdag 17 oktober 2019 was het Wereldarmoededag. Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties om wereldwijd stil te staan bij armoede. Voor iedere inwoner uit de gemeente Westerveld die van het minimum rond moet komen, ligt een cadeautje klaar.

• Wegafsluiting Heuvelenweg, Bathingeweg en Poolweg in Dwingeloo

Maandag 11 november 2019 starten de werkzaamheden voor de herinrichting van de Heuvelenweg, Bathingeweg en Poolweg in Dwingeloo.

• Sloop Dingspilhuus Diever

De natuurtoets en het asbestonderzoek met betrekking tot het Dingspilhuus zijn afgerond. Er zijn geen belemmeringen om tot sloop van het pand over te gaan.

• Deltacommissaris brengt werkbezoek aan Drenthe

Op maandag 14 oktober bracht deltacommissaris Peter Glas een werkbezoek aan FLUVIUS, het samenwerkingsverband in Zuidwest Drenthe en de Kop van Overijssel. Hij was te gast in Darp, waar de gemeente, de provincie en het waterschap samen met inwoners, woningcorporaties en Vitens het dorp onder andere waterrobuust hebben gemaakt om beter voorbereid te zijn op extreme weersomstandigheden. “Jullie hebben bewezen wat de kracht is van samenwerking”, was de conclusie van Peter Glas na afloop van zijn bezoek.

• Raadsvergadering 29 oktober 2019

De raad vergadert op dinsdag 29 oktober 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.

• VVD nieuwe coalitiepartner Westerveld

De fracties van DSSW-SW en Gemeentebelangen hebben in de VVD een nieuwe partner gevonden in het bestuur van Westerveld. Naast de zittende wethouders Henk Doeven (DSSW-SW) en Jelle de Haas (Gemeentebelangen) maakt Klaas Smidt als wethouder namens de VVD het college weer compleet. De coalitiepartijen zijn blij met de ruime ervaring die Klaas Smidt meebrengt in het college.

• Westervelders genaturaliseerd

Donderdag 10 oktober 2019 hebben vijf inwoners van Westerveld het Nederlanderschap verkregen: mevrouw Van Voorst (zij had de Roemeense nationaliteit) en een gezin bestaande uit vader, moeder, zoon en dochter. Het gezin had de Iraakse nationaliteit.

• Stichting Bourgondisch Westerveld wint Westerveld Inclusief Bokaal

Woensdag 9 oktober 2019 reikte wethouder De Haas de tweede Westerveld Inclusief Bokaal uit. Voor deze wedstrijd is de gemeente Westerveld op zoek gegaan naar bedrijven, verenigingen en stichtingen die bijdragen aan de inclusieve samenleving. Stichting Bourgondisch Westerveld is de winnaar en ontving een cheque ter waarde van € 500.

• Verkiezing beste fietsgemeente

De landelijke verkiezing voor de beste fietsgemeente is gestart. Gemeente Westerveld is benieuwd naar uw ervaring met het fietsen in onze gemeente.

• Historische Van Os-bank verplaatst

Op vrijdag 4 oktober 2019 is de verplaatsing van de bijna tachtig jaar oude Van Os-bank in gang gezet. De bank stond aan de Hoofdstraat ter hoogte van het gemeentehuis, tegenover de bushalte. Op dinsdag 8 oktober 2019 is de bank op de hoek Kasteel – Ten Darperweg geplaatst. De bank is verplaatst omdat deze op de nieuwe plek beter zichtbaar is. Daardoor komt de bank beter tot zijn recht en heeft ook meer functie dan op de oude plek.

• Commissievergadering 15 oktober 2019

De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 15 oktober 2019 om 20.00 uur in de raadzaal.