• Begroting 2021 met realistisch perspectief

Het college van Westerveld heeft de Begroting 2021 aangeboden aan de gemeenteraad: een realistische begroting met weliswaar een tekort in 2021, maar met positieve saldi voor de jaren daarna (2022 tot en met 2024).

• Politieke avond Westerveld 3 november 2020

De raad vergadert op dinsdag 3 november om 20.45 uur in de raadzaal.

• Glasvezelconvenant dorpen Westerveld getekend

Als 35% van de inwoners van Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord ‘ja’ zegt tegen glasvezel wordt in 2021 glasvezel aangelegd in deze dorpen. De aanleg van glasvezel is een ingreep in de openbare ruimte. Het is belangrijk om hierover goede afspraken te maken.

• Politieke avond Westerveld 27 oktober 2020

De raad vergadert op dinsdag 27 oktober om 20.00 uur in de raadzaal.

• Gemeente Westerveld ontvangt rijksbijdrage voor twee projecten in de ‘Regio Deal’: ‘Duurzame groei toerisme en recreatie’ en ‘Circulair produceren en consumeren’

Regio Zwolle besloot op 12 oktober 2020 om een rijksbijdrage voor Westerveld te reserveren voor een kwaliteitsimpuls voor de vrijetijdseconomie en een bijdrage om ondernemers te ondersteunen bij initiatieven op het gebied van circulaire economie. Wethouder Smidt licht toe: “Gemeente Westerveld ligt in een vijf sterren toeristische regio. Met deze Rijksbijdrage binnen de RegioDeal Regio Zwolle kunnen we de uitvoering van onze plannen versnellen. Hierbij maken we gebruik van de unieke kenmerken van onze gemeente (natuur, rust, ruimte, duisternis en sterren, cultuur en erfgoed en archeologie), twee Nationale parken en het Natura 2000 gebied met onze prachtige authentieke brinkdorpen met veel cultureel erfgoed. Door daarnaast samen met ondernemers, organisaties en inwoners te investeren in de beweging van een lineaire naar een circulaire maatschappij, bouwen we aan een duurzame toekomst in Westerveld.”

• Bent u ondernemer in Westerveld? Dan zijn we benieuwd naar uw mening!

Gemeente Westerveld doet haar best om de MKB-vriendelijkste gemeente 2020 te worden. De verkiezing van de “MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland” dient als een stimulans voor gemeenten om zich meer in te spannen voor ondernemers. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova.

• Politieke avond Westerveld 20 oktober 2020

De raad vergadert op dinsdag 20 oktober om 20.00 uur in de raadzaal.

• Koninklijke onderscheiding voor de heer Gol

Op zaterdagavond 3 oktober 2020 heeft burgemeester Jager een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Maarten Gol uit Havelte, voor 26 jaar inzet als vrijwillig brandweerman bij de post Havelte.