Glasvezelconvenant dorpen Westerveld getekend

Als 35% van de inwoners van Darp, Diever, Dwingeloo, Havelte, Uffelte, Vledder, Wapse, Wapserveen en Wilhelminaoord ‘ja’ zegt tegen glasvezel wordt in 2021 glasvezel aangelegd in deze dorpen. De aanleg van glasvezel is een ingreep in de openbare ruimte. Het is belangrijk om hierover goede afspraken te maken.

Wethouder Doeven van de gemeente Westerveld en de heer L.M. Meijerink van RENDO Fiber hebben deze afspraken vastgelegd in een convenant, dat op dinsdag 13 oktober is ondertekend.
Wethouder Doeven: “Vorig weekend mocht ik het informatiepunt over glasvezel in Havelte openen. De aanleg van glasvezel kan de leefbaarheid van de dorpen behouden en mogelijk versterken, daarom vind ik het een goede ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik ook de zorg voor de openbare ruimte en de aanleg van glasvezel gebeurt in die openbare ruimte. Met dit convenant zorgen we er onder andere voor dat de aanleg plaatsvindt op een manier waarop de openbare ruimte niet verslechterd.”

Aanmelden

Om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken moet 35% van de inwoners vóór 9 december 2020 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders. Meer informatie is te vinden op gavoorglasvezel.nl.

2020-10-16 Ondertekening convenant

De heer L.M. Meijerink van RENDO Fiber en Wethouder Doeven van de gemeente Westerveld ondertekenen het convenant