Aftrap Drentse campagne fietsverlichting in Westerveld

De dagen worden weer korter; we zijn weer vaker onderweg in het donker. Goed zichtbaar zijn in het verkeer is dan extra belangrijk, vooral voor de jeugd. Daarom voeren de Drentse gemeenten en provincie gezamenlijk de campagne fietsverlichting. In de gemeente Westerveld is de campagne op woensdag 26 oktober van 16.00 tot 17.30 uur gestart op het fietspad oude trambaan bij de Boschkampbrug in Havelte met wethouder Henk Doeven.

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) ieder jaar in de herfst aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. De Mobiliteitsraad Drenthe doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten.

Campagne

Naast deze actie in de gemeente Westerveld worden verschillende acties uitgevoerd in andere plaatsen in Drenthe. Een ieder kan de campagne tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Instagram. Op de website lichtaanengaan.nl staan handige tips over fietsverlichting.

Henk Doeven fietsverlichting  Henk Doeven 2
Foto's: wethouder Doeven plaatst een krijtverfwaarschuwing op het fietspad eb spreekt fietsende inwoners aan.