Burgemeester Jager ontvangt voormalig kabinetschefs

Afgelopen week ontving burgemeester Rikus Jager diverse voormalig kabinetschefs uit het hele land op Huis Westerbeek te Frederiksoord. In dit voormalige woonhuis van generaal van den Bosch, oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid, vertelden de huidige directeur van de Maatschappij, Minne Wiersma, en de burgemeester over de geschiedenis van het gebied en de procedure rond het verkrijgen van de UNESCO werelderfgoedstatus.

Hoeve Koning Willem III

Na een interessant tafelgesprek, bracht het gezelschap een bezoek aan Hoeve Koning Willem III in Frederiksoord. In deze historische boerderijk runnen Aaldert en Ruth Middelwijk als derde generatie hun familie-melkveebedrijf met diverse nevenactiviteiten. Zo kunt u ook overnachten in één van de vier luxe appartementen die gerealiseerd zijn in de oude paardenstallen en verkopen ze streekproducten. De burgemeester en zijn gasten konden tijdens de rondleiding van Ruth Middelwijk even proeven van het boerenleven. 

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch in Museum de Proefkolonie, waarbij ook de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma aansloot. 

Burgemeester Jager ontvangt voormalig kabinetschefs

Het gezelschap op de trap van Huis Westerbeek te Frederiksoord waar de Stichting Maatschappij van Weldadigheid is gevestigd.