Duurzaamheidsbon weer beschikbaar tot einde jaar

Westerveld gaat in het laatste kwartaal van 2022 door met de Duurzaamheidsbon. Inwoners die een eigen woning hebben, kunnen tot eind 2022 maximaal € 500,- terugkrijgen voor een tweede duurzame maatregel om hun woning energiezuiniger te maken.

Woningeigenaren in Westerveld kunnen tot € 500,- retour krijgen van de gemeente, wanneer zij voor de tweede keer een investering doen in het energiezuiniger maken van de woning. Door de tweede investering te subsidiëren (en niet de eerste) probeert de gemeente woningeigenaren te stimuleren een extra stap te zetten in het energiezuiniger maken van de woning.

Wanneer een woningeigenaar een tweede investering aan de woning doet (uitgevoerd door een bedrijf en gericht op het energiezuiniger maken van de woning), kan deze tweede investering gesubsidieerd worden voor 25% en met een maximum van € 500,-.

Inwoners kunnen de facturen van de eerste en tweede investering, samen met naam, adresgegevens, woonplaats en IBAN-nummer indienen bij de gemeente Westerveld via info@gemeentewesterveld.nl (onder vermelding van duurzaamheidsbon 2022).
De subsidie wordt toegekend als de maatregel in de lijst van energiebesparende investeringen staat, de aanvraag aan de voorwaarden voldoet en er nog budget beschikbaar is. De lijst en de voorwaarden zijn hier https://www.gemeentewesterveld.nl/Inwoners/Duurzaamheid/Besparen/Duurzaamheidsbon te vinden. Voor 2022 is totaal € 50.000,- beschikbaar.