Start provinciale snelheidsactie om hardrijders in Drenthe te verminderen

Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt, weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch ‘sjeezen’ we er met z’n allen vaak snel doorheen. Dat is gevaarlijk én zonde, want het is weer druk op de weg en Drenthe is zo mooi. Dus hoog tijd om bestuurders te wijzen op de rijsnelheid. De actie start op 31 oktober in de gemeente Meppel.

Met de actie vraagt de provincie aandacht voor de onveiligheidsgevoelens van bewoners en verkeersdeelnemers op die plek. Ook elders in Drenthe klagen inwoners over hardrijders in de buurt. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt ook dat de rijsnelheden in Drenthe te hoog liggen. Dat draagt bij aan onveilige situaties op Drentse wegen. 

Opfrissen kennis 

De Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) wil het aantal hardrijders verminderen en wil met de snelheidscampagne aandacht vragen voor rijsnelheden in het verkeer. Het is soms lastig om te weten en onthouden hoe hard je ergens mag rijden. Daarom heeft de Mobiliteitsraad de website snelhedenindrenthe.nl ontwikkeld. Op deze website lees je welke snelheidslimieten gelden bij verschillende wegen. Zo zie je, beleef je en geniet je meer van de omgeving!

Snelheidsmetingen

Veilig Verkeer Nederland organiseert snelheidsmetingen met laserguns waarbij bestuurders op ludieke wijze worden gewezen op hun snelheid. Vrijwilligers van VVN voeren de snelheidsmetingen uit op vijftig locaties, in alle Drentse gemeenten. Deze provinciale actie gaat vanaf 31 oktober van start.

In de gemeente Westerveld vinden op vrijdag 4 november snelheidsmetingen plaats op verschillende locaties.

Organisatie 

De snelheidscampagne is een initiatief van de Mobiliteitsraad Drenthe in samenwerking met de Drentse gemeenten, politie en Veilig Verkeer Nederland. Onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers werken zij samen aan de verkeersveiligheid in Drenthe.