September 2018

 • Begroting 2019

  Het college van B&W heeft de Programmabegroting 2019 vastgesteld en aan de gemeenteraad aangeboden. De Programmabegroting 2019 is de eerste begroting van deze raadsperiode en van het huidige college.

 • Gemeenteraad akkoord met cofinanciering Experience Huis van Weldadigheid

  De gemeenteraad van Westerveld heeft op 25 september 2018 besloten om maximaal tweehonderdduizend euro bij te dragen aan de Experience in het Huis van Weldadigheid.

 • Wethouder Doeven trapt vervroegde burendag Meerkamp in Havelte af

  Zaterdag 22 september is het Landelijke Burendag. De Werkgroep Meerkamp Groen is er vroeg bij en begon een dag eerder met een gezellige buurtbijeenkomst.

 • Unieke Virtual Reality ervaring bij inloopbijeenkomst Brinkenplan Diever op Dreef

  Bent u ook zo benieuwd hoe Diever er straks uit komt te zien? Op maandag 8 oktober is er van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het Dingspilhuus. Hier kunt u de toekomst van Diever in Virtual Reality (VR) komen bekijken en ervaren.

 • Wethouder Doeven opende Lheeweg - Moleneinde

  Woensdag 19 september opende wethouder Doeven op feestelijke wijze Lheeweg en Moleneinde in Dwingeloo. De herinrichting is tot stand gekomen in goed overleg met de bewoners.

 • Commissievergaderingen oktober

  De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 2 oktober 2018 om 20.00 uur in de raadzaal. De raadscommissie Sociaal Domein van 9 oktober 2018 komt te vervallen.

 • Onthulling namen fiets- en zandpaden Holtingerveld

  Donderdagochtend 13 september heeft wethouder Doeven de namen van elf fiets- en zandpaden in het Holtingerveld onthuld.

 • Nationale Sportweek Westerveld van start

  Van 15 tot en met 29 september kan iedereen kennismaken met diverse sportverenigingen uit de gemeente Westerveld. Er worden verschillende open trainingen en sportclinics georganiseerd, waar zowel jongeren als volwassen gratis aan mee kunnen doen.

 • Teleurstellende uitspraak gaswinning Eesveen

  Vanmorgen heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State uitspraak gedaan inzake de gaswinning Eesveen en omgeving en daarbij het verzoek om voorlopige voorziening afgewezen. De colleges van Westerveld en Steenwijkerland vinden de uitspraak voor hun inwoners uitermate teleurstellend. De onzekerheid en risico’s die de inwoners terecht en begrijpelijk voelen blijven nu bestaan.

 • Open Monumentendag Westerveld overtreft verwachtingen

  Afgelopen weekend genoten ruim 4000 bezoeker van verschillende monumenten in Westerveld tijdens Open Monumentendag.

 • Gratis naar de film Wildernis in Drenthe

  Op donderdag 27 september om 20.00 uur is de film “Wildernis in Drenthe” te zien in dorpshuis De Veldkei, Veldkamp 77 in Havelte (zaal open vanaf 19.30 uur). Inwoners van de gemeente Westerveld mogen gratis naar de vertoning van deze film.

 • Gemeente Westerveld neemt deel aan de testdag van Ongehinderd

  Op woensdag 3 oktober, tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid’, neemt gemeente Westerveld vanuit De Weyert in Dwingeloo deel aan de allereerste landelijke testdag van Ongehinderd. Honderden mensen met en zonder beperking gaan dan op pad om verschillende locaties te testen op toegankelijkheid.

 • Commissievergadering 11 september 2018

  De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 11 september 2018, om 19:30 uur in de raadzaal.

 • Open Monumentendag 2018: Jaar van het Europees Erfgoed

  Vrijdag 7 september om 19.30 uur opent Burgemeester Jager de Open Monumentendag 2018. Ruim 30 monumenten, variërend van het kleinste stenen kerkje van Drenthe in Leggeloo tot de Havezathe Oldengaerde, openen hun deuren voor het publiek

 • NNRD handelt niet namens de gemeente Westerveld

  Gemeente Westerveld stopt vanaf 1 januari met het reinigingsrecht. Bedrijven, waarvan de gemeente het afval ophaalt, moeten vóór 31 december 2018 een marktpartij hebben gevonden die het bedrijfsafval afvoert. De gemeente heeft deze bedrijven een brief gestuurd.