September 2016

 • Officiële opening de Twingel

  Vrijdagochtend 30 september 2016 is in Dwingeloo 'de Twingel' officieel geopend.

 • Zaterdag 1 oktober: start inleveractie e-waste

  Westerveld doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation in Havelte. Inwoners die vanaf 1 oktober 2016 e-waste inleveren op het afvalbrengstation, kunnen punten sparen.

 • Dunnen aantal bospercelen Havelte

  Maandag 26 september 2016 is gestart met het dunnen van een aantal bospercelen in het landgoed Overcinge in Havelte (aan twee zijden van de Van Helomaweg).

 • Samen met inwoners aan de slag met het Kwaliteitsplan Openbare Ruimte

  De gemeente wil samen met een inwoners een werkgroep vormen die een volgende editie van het Kwaliteitsplan Openbare Ruimte opstelt: het KOR 2.0.

 • Blad voortaan in de bladkorf

  Nog ‘even’ en dan vallen de bladeren weer van de bomen. De gemeente start in oktober met een nieuwe manier van inzamelen van blad.

 • Commissievergadering 4 oktober

  De raadscommissie Sociaal Domein vergadert op dinsdag 4 oktober 2016, om 19.30 uur in de raadzaal.

 • Bankje onthuld bij bezoek Dr. Pol aan zijn geboortestreek

  Maandagmiddag 19 september 2016 hebben burgemeester Jager en wethouder Geertsma bij de Obadja-kapel in Zorgvlied een bijzonder bankje onthuld. Het bankje is geplaatst ter gelegenheid van het bezoek van Dr. Pol aan zijn geboortestreek. Het bankje is óók bijzonder vanwege de vorm: een leuning is in de vorm van een paardenhoofd.

 • Vledder e.o. in actie! van start met lifestylemarkt op 1 oktober 2016

  Het project Vledder e.o. in actie! gaat op 1 oktober 2016 officieel van start met een lifestylemarkt voor alle inwoners van Vledder, Frederiksoord, Wilhelminaoord, Vledderveen, Wapse, Nijensleek, Boschoord en Doldersum. De markt begint om 13.00 uur en vindt plaats in sporthal De Spronk en bij verenigingen aan de Middenweg in Vledder. Om 13.30 uur verricht Foppe de Haan, oud-trainer van sc Heerenveen, de officiële opening van de lifestylemarkt.

 • Nieuw initiatief voor de verbinding van Diever met Shakespeare

  Gemeente Westerveld heeft naar aanleiding van het zeventigjarig bestaan van Shakespearetheater, samen met provincie Drenthe en het Shakespeare Theater de handen ineengeslagen om Diever nog duidelijker op de kaart te zetten als de plek waar Shakespeare wordt beleefd. Niet alleen in het theater, maar ook in het dorp Diever zelf. Voor de begeleiding en uitvoering van dit plan is de stichting 'Diever Village of Shakespeare' opgericht. Het bestuur van de stichting presenteerde zich op vrijdag 16 september 2016 , in het bijzijn van wethouder Erik van Schelven, in het theater en bestaat uit: Monique Smidt (voorzitter en inwoner van Diever), Lisa Hulskamp (penningmeester en ondernemer in Diever), Peter Sloot (secretaris en inwoner van Diever), Wim Dooren (inwoner van Diever) en Jack Nieborg (artistiek leider Shakespearetheater).


 • Commissievergadering 27 september 2016

  De raadscommissie Fysiek Domein en Middelen vergadert op dinsdag 27 september 2016 om 20.00 uur in de raadzaal.

 • Ondernemers informeren raad over Ondernemersfonds i.o.

  Afgelopen dinsdag 13 september 2016 hebben ondernemers de raad geïnformeerd over het voornemen om tot een ondernemersfonds te komen in Westerveld.

 • Puzzelprijs uitgereikt

  Dinsdag 13 september 2016 heeft wethouder Geertsma de prijs uitgereikt van de woordzoekerpuzzel.

 • Veel bezoekers voor Open Monumentendagen 2016 in Westerveld

  Afgelopen weekend wisten veel bezoekers Westerveld te vinden tijdens de dertigste editie van de Open Monumentendagen met het thema Iconen en Symbolen. De dertig monumenten die hun deuren openden ontvingen het gehele weekend gemiddeld zo'n tweehonderdveertig bezoekers. Voor Havezate Oldengaerde, dat voor het eerst meedeed aan de Open Monumentendagen, was enorm veel belangstelling. Bijna duizend mensen brachten een bezoek aan de havezate. Andere monumenten die mochten rekenen op veel belangstelling waren Radiotelescoop en de Pancratiuskerk in Diever.

  In 2017 is Westerveld gastgemeente voor de landelijke opening van de Open Monumentendagen. Het thema is dan 'Boeren, burgers en buitenlui'.

 • Landelijke opening Open Monumentendagen 2017 in Westerveld

  In 2017 vindt de opening van de Landelijke Open Monumentendagen plaats in de gemeente Westerveld.

 • Voormalig schoolgebouw Eemster te koop

  De voormalige school in het buurtschap Eemster staat te koop. Gemeente Westerveld geeft belangstellenden tot 13 januari 2017 12.00 uur de gelegenheid, een plan in te dienen voor de nieuwe invulling samen met een vrijwillig gesloten bod. De vanafprijs is € 299.000,-.

 • Gemeenteraadsvergadering 22 september

  De gemeenteraad vergadert op donderdag 22 september 2016 om 20.00 uur in de raadzaal. Let op: de vergadering is op donderdag in plaats van dinsdag.

 • Regionaal programma ondertekend

  Woensdag 7 september 2016 is het ‘Regionaal programma voortijdig schoolverlaten en jongeren in een kwetsbare positie’ ondertekend. Het regionaal programma is een subsidieaanvraag van de gemeenten Meppel, Westerveld, De Wolden en Hoogeveen bij het Rijk voor vier jaar.

 • Opening Open Monumentendagen Westerveld 2016 bij Havelter Molen

  Wethouder Erik van Schelven opent vrijdag 9 september 2016 de Open Monumentendagen Westerveld 2016 bij de Havelter Molen in Havelte.

 • Informatieavond over het Ondernemersfonds in oprichting

  Op woensdag 21 september 2016 om 19.30 uur, wordt in het gemeentehuis in Diever een informatiebijeenkomst georganiseerd over het voornemen, tot een Ondernemersfonds Westerveld te komen.

 • Sloop 'oude' Storkschool start 12 september

  Op maandag 12 september 2016 start de sloop van het schoolgebouw aan de Bruges in Dwingeloo.

 • Ruimere openingstijden Afvalbrengstation

  De openingstijden van het Afvalbrengstation aan de Oeveraseweg in Havelte zijn verruimd.

 • Twaalf aanvragen voor subsidieregeling maatschappelijke initiatieven

  Gemeente Westerveld heeft twaalf aanvragen ontvangen voor de nieuwe subsidieregeling maatschappelijke initiatieven, variërend van veiligheid tot biodiversiteit en van spelen tot gladheidbestrijding. Alle indieners krijgen zo snel als mogelijk te horen wat de zienswijze is van de gemeente op hun aanvraag. Daarna volgt een gesprek waarin de indiener gelegenheid krijgt om een toelichting te geven op zijn of haar aanvraag. Het college van burgemeester en wethouders besluit voor 31 oktober 2016 welke aanvragen worden gehonoreerd.

 • Inwoners Dwingeloo ontvangen enquête over bewegen en sport

  De komende weken wordt, in het kader van ‘Dwingeloo in actie’, door de buurtverenigingen in Dwingeloo een enquête verspreid onder alle inwoners van het dorp. Deze enquête is opgesteld door de werkgroep ‘Dwingeloo in actie’. Doel is het in kaart brengen van behoeftes en interesses van inwoners in Dwingeloo op het gebied van bewegen en sport. De werkgroep roept alle inwoners op om de enquête in te vullen, zodat zij een beweegaanbod kunnen samenstellen dat aansluit bij de interesses van de inwoners. Bovendien maakt iedereen die de enquête invult kans op een mooie prijs.