Open Monumentendag Westerveld overtreft verwachtingen

Afgelopen weekend genoten ruim 4000 bezoeker van verschillende monumenten in Westerveld tijdens Open Monumentendag.

De historische havezate Oldengaerde was met ruim 1.000 bezoekers het meest bezochte monument.
Dit jaar was het de laatste keer voor aanvang van de restauratie dat de havezate tijdens Open Monumentendag toegankelijk was.

Activiteiten

Bij een aantal monumenten waren ook leuke activiteiten georganiseerd. In de bijzondere pachtboerderij aan de Stouwe in Wittelte waren historische vertellingen over het drama wat de boerderij 100 jaar geleden trof. Bij Smederij Het Tolhuis werd het smidsvuur met enthousiasme opgestookt. De officiële aftrap werd op vrijdagavond gegeven door burgemeester Jager tijdens de Nachtelijke Beleving in Frederiksoord. Meer dan 300 deelnemers lieten zich niet tegenhouden door een tropische stortbui en genoten van voorstellingen, muziek en theater.

Aftrap open monumentendag

Burgemeester Jager bij aftrap Open Monumentendag