Wethouder Doeven opende Lheeweg - Moleneinde

Woensdag 19 september opende wethouder Doeven op feestelijke wijze Lheeweg en Moleneinde in Dwingeloo. De herinrichting is tot stand gekomen in goed overleg met de bewoners.

Tijdens de werkzaamheden is archeologisch onderzoek uitgevoerd. Archeologiebureau RAAP uit Drachten was ook aanwezig om de bezoekers te informeren over de archeologische vondsten.

Meer groen en zelfbeheer

Tijdens de totstandkoming van de nieuwe inrichting was er veel aandacht voor groen. "Door goed samen nadenken, is het nu mogelijk dat we aan de Lheeweg een bomenproject hebben opgestart. De gemeente plant bomen op grond van particulieren. Vervolgens onderhouden de bewoners de bomen zelf. Dit zorgt voor een groene structuur en voorkomt daarmee hittestress. Een prachtig initiatief! Het voorkomen van hittestress lijkt me, na afgelopen zomer, een mooie bijkomstigheid." Aldus wethouder Doeven.

Bloembollen

Tijdens de opening gaf wethouder Doeven bloembollen aan de buurtverenigingen, voor aanplant in de gemeentelijke berm. Dit zorgt voor een kleurrijk resultaat in het voorjaar en draagt bij aan de biodiversiteit.

Wethouder Doeven opent Lheeweg - Moleneinde