• Inloopbijeenkomst Toegangspoort Holtingerveld

Op dinsdag 17 oktober wordt van 17.00 uur tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in de schaapskooi in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld.

• Inkoopcafés voor ondernemers

Voor ondernemers in Westerveld en Meppel die graag meer willen weten over aanbestedingen en het inkoopbeleid van de gemeenten Westerveld en Meppel, worden twee inkoopcafés georganiseerd.

• Gemeente zet volgende stap voor uitbreiding Zorgvlied

In november 2016 heeft gemeente Westerveld samen met J&R Projecten een belangstellendenpeiling voor een woningbouwplan in Zorgvlied gehouden. Op tafel lag een conceptplan voor woningen in het verlengde van de Meester Onsteestraat. Op basis van de reacties is het conceptplan door J&R projecten verder uitgewerkt tot een plan dat rendabel is en aansluit bij de vraag op de woningmarkt.

• Westerveld staat er goed voor

Het college van B&W heeft de Programmabegroting 2018 vastgesteld en aan de gemeenteraad aangeboden. De begroting 2018 is de laatste begroting van deze raadsperiode; in maart 2018 zijn immers de gemeenteraadsverkiezingen.

• Jongeren Ontmoetingsplaats in Diever officieel geopend

Op woensdagmiddag 20 september heeft wethouder Geertsma van Westerveld officieel de Jongeren Ontmoetingsplaats - de JOP - in Diever geopend.

• Weer 12 ochtenden kosteloos het snoeiafval afleveren

Inwoners van Westerveld kunnen weer zes weken, op donderdagochtend en vrijdagochtend kosteloos het snoeiafval (takken) afleveren op het afvalbrengstation in Havelte. Normaalgesproken moet voor het storten van snoeiafval betaald worden.

• Gemeente zet nog steeds in op glasvezel

In de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk in Westerveld is een verschil van inzicht ontstaan tussen de deelnemers/financiers. Westerveld op Glas (WOG) geeft aan dat zij door de moeizame samenwerking met de gemeente en RENDO geen heil ziet in een verder overleg. Een belangrijk punt hierin is een voorstel over een wijziging in het organisatiemodel, waarbij RENDO een nadrukkelijke rol krijgt. De gemeente wil het beeld dat door WOG geschetst wordt nuanceren.

• Burgemeester Jager op pad voor Oktobermaand Kindermaand

Op woensdag 13 september 2017 gingen de 12 burgemeesters in Drenthe naar een basisschool in hun gemeente om het startsein te geven voor de Oktobermaand Kindermaand. Burgemeester Jager heeft een bezoek gebracht aan de Ten Darperschoele in Wapse.

• Inloopuur over herontwikkeling Middenweg 14 en 15

Bij de gemeente Westerveld is een verzoek ingediend tot herontwikkeling van de percelen Middenweg 14 en 15 in Vledder. Het betreft camping ‘De Bosrand’ en de twee groepsaccommodaties ‘Olde Stee’ en ‘Vijverstee’ (Lange wandenweg).

• Twee Westervelders genaturaliseerd

Maandag 11 september 2017 zijn twee Westervelders, tijdens een zogeheten naturalisatie-ceremonie, Nederlander geworden: mevrouw H.V. Vitkouskaya en haar 17- jarige dochter Yana Vitkouskaya.

• Startsein voor de bouw van het informatiecentrum Holtingerpoort is gegeven

Maandag 11 september 2017 hebben wethouder Smidt, gedeputeerde Jumelet en provinciehoofd van Staatbosbeheer Hummelen het startsein gegeven voor de bouw van het informatiecentrum in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld.

• Open Monumentendag officieel geopend op Landgoed Overcinge Havelte

De 31ste BankGiro Loterij Open Monumentendag is donderdag 7 september 2017 officieel geopend op Landgoed Overcinge in Havelte. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven overhandigde tijdens de officiële openingshandeling een sleutel aan een boerenechtpaar, die via de menigte op weg ging naar de gemeente die volgend jaar gastheer is voor de landelijke opening.

• Noodverordening ingetrokken

Woensdagochtend 6 september was er een noodverordening van kracht voor het ruimen van een vliegtuigbom uit WO2 die maandagmiddag 4 september boven Havelte werd gevonden. Deze noodverordening is inmiddels ingetrokken.

• Demonteren bom uit WOII gevonden ten noorden van Havelte

Update 5 september 2017 - 17.30 uur
    Ten noorden van het dorp Havelte is een bom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een Engelse vliegtuigbom van 500 lbs: een zogeheten 500 pounder. Maandagmiddag 4 september 2017 rond 15.15 uur werd burgemeester Rikus Jager hierover officieel geïnformeerd.

• Bom uit WOII gevonden ten noorden van Havelte

Ten noorden van het dorp Havelte is een bom gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat waarschijnlijk om een Engelse vliegtuigbom van 500 lbs: een zogeheten 500 pounder.