Weer 12 ochtenden kosteloos het snoeiafval afleveren

Inwoners van Westerveld kunnen weer zes weken, op donderdagochtend en vrijdagochtend kosteloos het snoeiafval (takken) afleveren op het afvalbrengstation in Havelte. Normaalgesproken moet voor het storten van snoeiafval betaald worden.

Het kosteloos storten van snoeiafval (takken) kan van 08.30 tot 11.30 uur op:

• donderdag 19 oktober en vrijdag 20 oktober
  • donderdag 26 oktober en vrijdag 27 oktober
  • donderdag 2 november en vrijdag 3 november
  • donderdag 9 november en vrijdag 10 november
  • donderdag 16 november en vrijdag 17 november
  • donderdag 23 november en vrijdag 24 november 2017

Spelregels

• Het afvalbrengstation is op deze data extra geopend van 08.30 tot 11.30 uur uitsluitend voor het innemen van snoeiafval (takken)
  • brengers van snoeiafval moeten in bezit zijn van een toegangspas van het afvalbrengstation en deze ter plaatse tonen
  • alleen snoeihout kan tijdens de speciale actie gratis gestort worden (en geen ander (groen)afval).

Andere manier

Daarnaast rijdt de gemeente twee keer per jaar een ‘snoeiafvalroute’ voor het ophalen van snoeiafval. De route wordt dit jaar nog gereden op donderdag 9 november 2017. Voor het laten ophalen van snoeiafval worden kosten in rekening gebracht én is vooraf aanmelding noodzakelijk. De spelregels van de snoeiafvalroute zijn:

• aanmelden van snoeiafval is noodzakelijk en kan tot de vrijdag vóór de inzameldag bij de gemeente, telefoonnummer 14 0521
  • de kosten voor het inzamelen van snoeiafval zijn € 10,- per aanmelding (de factuur wordt achteraf gestuurd)
  • er mag maximaal 2 m3 aangeboden worden
  • het snoeiafval moet hanteerbaar en gebundeld aangeboden worden
  • vanaf 07.00 uur wordt er ingezameld en moet het aangemelde snoeiafval aan de weg liggen
  • wanneer snoeiafval aangemeld wordt, maar er wordt uiteindelijk geen snoeiafval aangeboden op de inzameldag, dan wordt er toch € 10,- in rekening gebracht.