Succesvolle Open Monumentendagen Westerveld 2019

De monumenten die afgelopen weekend de deuren openden tijdens de Open Monumentendag Westerveld hebben samen 3500 bezoekers ontvangen.

Het thema voor dit jaar was: 'Plekken van Plezier. In Westerveld waren er veel van deze plekken te bezoeken. Een bezoek aan de monumenten werd dit jaar vaak omlijst met muziek, theater of een zonnige wandeling.

Topmonument

Het topmonument van dit jaar was de Nicolaaskerk in Dwingeloo met 373 bezoekers. De expositie van Historische Vereniging Dwingels Eigen over trouwen door de eeuwen heen en live muziek op een aantal plekken in Dwingeloo hebben hier positief aan bijgedragen. Het houten kapelletje Obadja in Zorgvlied, molen De Vlijt in Diever en restaurant de Sluiswachter in Dieverbrug vielen dit jaar ook bijzonder in de smaak.

Nachtelijke beleving

Tijdens de Open Monumentendagen werd ook één van de Nachtelijke Belevingen gehouden. Deze was uitverkocht en trok 400 bezoekers. Tijdens deze Nachtelijke Beleving werd door Roestvrij theater uit Dieverbrug onder het mom van 'Groeten uit Dwingeloo', de draak gestoken met het stressen en ontstressen als men op vakantie gaat. Uiteraard geënt op het thema van Open Monumentendag ‘Plekken van Plezier’.

Volgend jaar

Ook volgend jaar zijn er weer vele monumenten in de gemeente Westerveld te bezoeken. Het thema voor 2020 is: 'Leer Monument(je)'.

Foto van Nicolaaskerk in Dwingeloo

Nicolaaskerk in Dwingeloo