Aftrap Oktobermaand Kindermaand

Burgemeester Jager heeft op woensdag 16 september 2020 de officiële aftrap gegeven voor de negentiende editie van Oktober Kindermaand in Westerveld.

De aftrap werd gegeven in O.B.S. De Kievietshoek in Wilhelminaoord, waarbij burgemeester Jager heeft voorgelezen uit het boek ‘Van bij Ons’. Dit is een bundeling volksverhalen uit de twaalf provincies, herschreven door verschillende kinderboekenschrijvers. Burgemeester Jager heeft uit de bundel het verhaal ‘De verwoesting van Hunsow’ uit Drenthe voorgelezen.

Burgemeester Jager is met bijzonder vervoer naar de O.B.S. De Kievietshoek gereisd: samen met directeur Sluiter van Museum De Proefkolonie kwam hij met de kolonietram.

Oktobermaand Kindermaand

Oktober Kindermaand wordt georganiseerd om kinderen van 4 tot en met 12 jaar kennis te laten maken met kunst en cultuur en met culturele organisaties in Drenthe. Niet voor ieder kind is het vanzelfsprekend om musea of theaters te bezoeken en deel te nemen aan culturele activiteiten. Met het gratis aanbod voor kinderen neemt Oktober Kindermaand veel drempels weg. Voor culturele organisaties is deelnemen aan het project een mogelijkheid om het aanbod voor de jeugd onder de aandacht te brengen en mogelijk meer kinderen aan kunst en cultuur te verbinden!

Met de kolonietram naar de aftrap van Oktobermaand Kindermaand

Burgemeester Jager wordt in Wilhelminaoord bij de Kolonietram uitgezwaaid door leerlingen van O.B.S. De Kievietshoek