Erepenning voor de heer Van der Veen

Donderdag 24 september 2020 heeft de heer Roelof van der Veen uit Vledder de erepenning van Westerveld ontvangen. Hij kreeg de penning overhandigd door burgemeester Jager.

De heer Van der Veen heeft de penning toegekend gekregen voor onder andere zijn inzet voor historische vereniging het Fledder Kerspel (waar hij medeoprichter van is), het comité 1940-1945 Vledder e.o. én voor zijn verbindende rol als gemeentesecretaris van de (inmiddels voormalige) gemeente Vledder en als adviseur, plaatsvervangend griffier en griffier van de gemeente Westerveld.

Afgelopen donderdag was het afscheidsetentje van de heer Van der Veen als griffier van Westerveld. Dit afscheid was in klein comité. In het voorjaar was het idee om rond de laatste werkdag (vlak voor de zomer), een afscheidsreceptie voor een groter gezelschap te houden. Door de coronamaatregelen was en is dat niet mogelijk.

Erepenning

In 1998 heeft het college van B&W van de gemeente Westerveld de 'Erepenning van de gemeente Westerveld' ingesteld: een zilveren penning met wapen en inscriptie. Sinds 1998 is de penning – inclusief de penning van afgelopen donderdag – 22 keer uitgereikt.

Erepenning voor de heer Roelof van der Veen

V.l.n.r. Mevrouw Van der Veen, de heer Van der Veen en burgemeester Jager