• Volg een reanimatiecursus en meld u aan als burgerhulpverlener

Wethouder De Haas heeft maandag 27 september 2021 één van de herhalingslessen van reanimatie bijgewoond bij de EHBO vereniging in Havelte.

• Westerveld op weg naar een kwalitatieve woonomgeving nu en in de toekomst

In 2019 heeft de gemeenteraad de Woonvisie Westerveld vastgesteld. In deze woonvisie zijn doelen tot 2025 geformuleerd. De ontwikkelingen op het gebied van wonen gaan zo snel, dat de geformuleerde doelen aangepast worden naar een langetermijnperspectief tot 2040. De te verwachten bouwopgave wordt groter. Door de grootte van deze bouwopgave en de ruimtelijke gevolgen ervan, wil gemeente Westerveld inzichtelijk maken waar er gebouwd kan worden.

• Koninklijke onderscheiding

Vrijdagmiddag 17 september 2021 heeft burgemeester Jager de heer Koert Bruins uit Wapserveen verrast met een koninklijke onderscheiding.

• Meer te besteden door De VoorzieningenWijzer

Gemeente Westerveld is gestart met de inzet van De VoorzieningenWijzer om de financiële positie van haar inwoners te versterken. In samenwerking met Welzijn MensenWerk wordt een gratis adviesgesprek aangeboden met een hiervoor opgeleide, onafhankelijk adviseur. De adviseur brengt in kaart voor welke regelingen en toeslagen de inwoner in aanmerking komt. Ook wordt gekeken of de zorgverzekering passend is en of een voordeliger energiecontract mogelijk is.