Volg een reanimatiecursus en meld u aan als burgerhulpverlener

Wethouder De Haas heeft maandag 27 september 2021 één van de herhalingslessen van reanimatie bijgewoond bij de EHBO vereniging in Havelte.

De cruciale tijd bij een hartstilstand is zes minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Een burgerhulpverlener kan in die kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Het is van belang dat alle AED’s aan de buitenkant van een pand hangen, geregistreerd zijn én dat gekwalificeerde burgerhulpverleners in beeld zijn. Een reanimatiecursus is het begin om een gekwalificeerd burgerhulpverlener te worden.

EHBO Havelte en Diever

In gemeente Westerveld bieden EHBO verenigingen Diever en Havelte EHBO cursussen, reanimatietrainingen en herhalingslessen aan. Door corona hebben veel trainingen niet door kunnen gaan. Wethouder De Haas bezocht maandag 27 september één van de herhalingslessen van reanimatie: “Het is goed om te zien dat deze belangrijke cursussen weer opgepakt kunnen worden. Een reanimatiecursus kan van levensbelang zijn. Niet alleen voor uw naasten, het kan ook uzelf overkomen. Daarom hoop ik dat deze extra aandacht voor meer Burgerhulpverleners kan zorgen”

Kunt u reanimeren of heeft u een AED? Registreer dit nu en ga naar www.hartslagnu.nl. Wilt u leren reanimeren of een herhalingscursus volgen in de buurt? Kijk dan op www.ehbohavelte.nl of www.ehbodiever.nl voor de cursusdagen.

Campagne Hartveilig Drenthe

Stichting Hartveilig Drenthe en Vereniging Drentse Gemeenten namen het initiatief tot een campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor het belang van een sluitend netwerk van AED's en burgerhulpverleners in Drenthe.

Foto persbericht reanimatiecursus
Wethouder De Haas bezocht een herhalingsles reanimatie EHBO Havelte (Foto gemeente Westerveld)