RCN Vakantiepark De Noordster stelt chalets beschikbaar voor tijdelijke opvang asielzoekers

Om de druk op het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te verlichten, zijn er dringend extra opvanglocaties nodig. In samenwerking met RCN Vakantiepark De Noordster kan gemeente Westerveld tegemoet komen aan de noodoproep die eerder aan gemeenten werd gedaan. Het vakantiepark stelt voor de periode van 3 oktober tot 1 december 2022 elf chalet woningen beschikbaar voor de opvang van asielzoekers. Dit houdt in dat gedurende deze periode er tot maximaal 40 asielzoekers opgevangen kunnen worden op deze locatie, afhankelijk van de gezinssamenstelling.

De gemeente, het COA en het vakantiepark werken samen om de noodopvang te realiseren. Ook zijn deze en andere instanties gedurende de opvang van de asielzoekers actief betrokken.

Crisisopvang

Helaas is het nog steeds nodig dat gemeenten in Nederland extra asielzoekers opvangen om het overvolle Ter Apel te ontlasten. De burgemeesters van de 12 Drentse gemeenten hebben afgesproken gezamenlijk 450 asielzoekers op te vangen voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2022.

Burgemeester Rikus Jager: “We zijn blij om bij te kunnen dragen aan deze opgave en dankbaar voor de samenwerking met RCV Vakantiepark De Noordster. Als gemeente werken we er hard aan om uiteindelijk voor 50 asielzoekers gedurende deze gehele periode noodopvang te bieden. We zijn dan ook nog in gesprek met andere locaties. “

Vrijwilligers gezocht

Mocht u zelf een steentje willen bijdragen tijdens de opvang van de asielzoekers? Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Neemt u hiervoor contact op met Welzijn Mensenwerk, telefonisch te bereiken tijdens kantooruren op 085 - 273 1444 of meld u direct aan op de website www.westerveldvoorelkaar.nl.