Stookverbod gemeente Westerveld opgeheven

Na een lange periode van droogte is er weer neerslag gevallen. Daarom heeft de gemeente Westerveld besloten het stookverbod per direct in te trekken.

Vanaf heden geldt weer de standaard regel zoals beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onder artikel 5:34. Dit betekent dat verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke, sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven en vuur voor koken, bakken en braden weer is toegestaan, mits er geen afvalstoffen worden verbrand.

Blijf voorzichtig en oplettend

Vanwege de aanhoudende droogte werd op 26 augustus jl. het stookverbod ingesteld. Ondanks dat er inmiddels diverse keren regen is gevallen, hebben we met name in de natuurgebieden nog steeds te maken met droogte. Aangezien het werkelijke brandrisico wordt gevormd door menselijk gedrag, vragen we u voorzichtig en oplettend te blijven. Hoofdofficier Pors: “De meeste branden in of bij natuurgebieden en in bermen worden veroorzaakt door menselijk gedrag of onachtzaamheid. Denk hierbij aan weggegooide peuken, barbecues of de hete katalysator van een auto. Wees verstandig en vermijd echt alles met vuur, vonken of hitte in de buurt van de natuur“.