Tijdelijke opvang 50 asielzoekers in de gemeente Westerveld

Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zit overvol. Om schrijnende situaties verder te voorkomen, zijn er dringend extra opvanglocaties nodig. Er is daarom een oproep voor noodopvang gedaan aan alle gemeenten in Nederland. De gemeente Westerveld geeft, samen met de andere Drentse gemeenten, aan deze oproep gehoor.

De burgemeesters van de 12 Drentse gemeenten hebben in afgesproken gezamenlijk 450 asielzoekers op te vangen voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2022. De gemeente Westerveld heeft de opdracht gekregen voor 50 asielzoekers noodopvang te bieden.

Locaties

De gemeente Westerveld werkt er hard aan deze tijdelijk noodopvang te realiseren. Er wordt op dit moment gekeken naar passende locaties. Hiervoor zijn we in gesprek met een aantal accommodaties. Zodra er meer duidelijkheid is, berichten wij hierover.

Vrijwilligers

Om de tijdelijke opvang van asielzoekers zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn vrijwilligers nodig. Wilt u een steentje bijdragen? Dat kan, heel graag zelfs.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn MensenWerk op telefoonnummer 085 273 1444 of meld u direct aan op de website www.westerveldvoorelkaar.nl