Wethouder Boonstra serveert de soep bij Woonservicecentrum De Weyert

Als relatief nieuwe wethouder is het belangrijk om je te verdiepen in de inwoners en de organisaties binnen de gemeente. Wethouder Jacob Boonstra ging sinds zijn start in juni al bij diverse bedrijven en instellingen langs om kennis te maken. Als wethouder ouderenbeleid bracht hij deze week een bezoek aan Woonservicecentrum De Weyert. Hij mocht direct de handen uit de mouwen steken en hielp graag bij het uitserveren van de warme maaltijd.

Wethouder Jacob Boonstra: ”Ik heb een hele leuke middag gehad. Het is bijzonder om te zien met hoeveel plezier het team werkt waarin ik mee mocht draaien. En vooral de zorg en aandacht die ze aan de bewoners geven. Speciaal om op deze manier letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken te krijgen.”


Woonzorglocatie

De Weyert in Dwingeloo is één van de twee woonzorglocaties van Zorgcollectief Zuid-West Drenthe in de gemeente Westerveld en bestaat inmiddels al 50 jaar. Het verzorgingstehuis heeft 45 appartementen voor vaste bewoning. Er zijn drie appartementen beschikbaar voor tijdelijk verblijf en de twee groepswoningen voor mensen met geheugenproblematiek maken De Weyert als woonservicecentrum compleet. Daarnaast is De Weyert verbonden aan 28 aanleunwoningen.


Ontmoetingsplek

De Weyert is er voor mensen die niet meer op zichzelf kunnen wonen, maar geldt ook als ontmoetingsplek voor de oudere inwoners van Dwingeloo. Naast de verschillende woon-/zorgvoorzieningen huisvest het complex bijvoorbeeld ook een restaurant, kapper, winkel en internetcafé. Vanuit het Servicepunt kunt u als inwoner van Dwingeloo een rolstoel lenen en ook voor het huren van een duofiets bent u hier aan het juiste adres.


Vrijwilligers

Naast het zorgpersoneel, dragen ook veel vrijwilligers hun steentje bij aan de goede service bij De Weyert. Dankzij deze vrijwilligers is er extra aandacht en tijd voor de bewoners en dat is een groot goed. Door alle maatregelen rondom Covid de afgelopen jaren is de groep van vrijwilligers wel iets kleiner geworden. Ze zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe mensen die met enthousiasme de handen uit de mouwen willen steken.
Wethouder Jacob Boonstra: “Samenhang en verbondenheid in de samenleving is een belangrijk thema in het ouderenbeleid. Het werken met vrijwilligers en de verschillende services die De Weyert biedt aan alle inwoners uit Dwingeloo, draagt hier enorm aan bij.”


Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger, kunt u terecht op de website van De Weyert www.zzwd.nl

 

Wethouder Boonstra serveert de soep bij Woonservicecentrum De Weyert

Wethouder Boonstra serveert de soep

Wethouder Boonstra serveert de soep bij Woonservicecentrum De Weyert

Het team van De Weyert: Karlijn, Wethouder Jacob Boonstra, Jolanda, Dea en Jacqueline.