December 2018

 • Afvalkalender 2019

  De afvalkalender is te downloaden op de website van afvalinzamelaar ROVA.

 • Pilot Sportief Wandelen in Vledderveen

  Naast het grote succes van Sportief Wandelen in Wilhelminaoord, gaat er ook een pilot starten in Vledderveen.

 • Beweeggroep mannen 55+ groot succes

  Eind november 2018 is een pilot gestart met een beweeggroep voor mannen van boven de 55 jaar uit Dwingeloo en omgeving. Tijdens de lessen onder begeleiding van sportbegeleider Norbert Baas konden de mannen kennis maken met verschillende vormen van sport- en speloefeningen in de sporthal.

 • Advertentieverkoop namens de gemeente

  Gemeente Westerveld wordt regelmatig gebeld of gemaild door ondernemers die benaderd zijn een advertentieverkoper.

 • Stoelyoga in Vledder

  Donderdag 10 januari om 10.00 uur start de pilot stoelyoga in Miramar Zeemuseum in Vledder. De pilot wordt georganiseerd door de werkgroep Vledder e.o. in actie! In samenwerking met de VuSo. De pilot wordt gegeven door (stoel)yoga docente Yoga Alice.

 • Erepenning van Westerveld uitgereikt

  Maandagavond 17 december 2018 heeft de heer Bertus Klomp uit Uffelte, de erepenning van Westerveld ontvangen uit handen van burgemeester Jager. De heer Klomp werd verrast in café Frederikshaven tijdens de repetitie van het Mannenkoor Uffelte.

 • Westerveldse scholen naar Lego League finale

  Zaterdag 15 december 2018 wordt op de Hanzehogeschool Groningen de First Lego League (FLL) Regiofinale Groningen/Drenthe Noord gehouden. Twintig teams strijden hier om een felbegeerde plaats in de Beneluxfinale. Zeven scholen uit de gemeente Westerveld doen hier aan mee.

 • Wethouder Doeven plaatst ondergrondse container

  Op donderdag 13 december hielp wethouder Doeven in Vledder met het plaatsen van één van de zestien ondergrondse containers voor restafval. Omdat afval steeds vaker grondstof is voor het maken van nieuwe producten wijzigt in januari de inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Westerveld.

 • Raadsvergadering 18 december

  De raad vergadert op dinsdag 18 december 2018 om 20.00 uur in de raadszaal. De agenda van deze vergadering is als volgt:

 • Kerstboomactie 2019

  Ook dit jaar kunnen verenigingen meedoen aan de Kerstboomactie en zo de clubkas 'spekken'. Na de jaarwisseling kunnen georganiseerde instellingen of groepen (scholen, (buurt)verenigingen, sportclubs et cetera) gebruikte kerstbomen verzamelen en op zaterdag 5 januari 2019 inleveren op het Afvalbrengstation in Havelte of bij het Steunpunt Buitendienst in Dieverbrug. Voor iedere ingezamelde kerstboom wordt een beloning van € 1,00 gegeven voor de clubkas.